Hlavní obsah

Micka dostal za faul na Mikuše třízápasový trest

Slávistický útočník Tomáš Micka dostal za faul na hradeckého Petera Mikuše trest na tři zápasy. Zraněný soupeř po zákroku v pátečním utkání hokejové extraligy strávil noc v nemocnici. Po verdiktu předsedy disciplinární komise Karla Holého tak Micka přijde celkem o nejbližší čtyři utkání, protože v pátek dostal od rozhodčích trest ve hře, který je automaticky spojený se zastavením činnosti na dnešní zápas v Třinci.

Foto: Petr Horník, Právo

Slávistický útočník Tomáš Micka.

Článek

Holý překvalifikoval zákrok z první třetiny, po němž Mikuš zůstal ležet v kaluži krve, jako zásah do oblasti hlavy a krku. „Zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče a byl mimo jeho zorný úhel. Došlo při něm k prokazatelnému zásahu do oblasti hlavy a krku, kterému by se protihráč mohl těžko ubránit i v případě, že by si byl vědom svého postavení a možnosti být napadán," uvedl hokejový svaz v tiskové zprávě.

Micka si podle Holého musel být vědom, že takto vedeným zákrokem mohl soupeře vážně zranit. To se také stalo. Mikuš po zásahu ramenem do obličeje utrpěl otřes mozku, má zlomený nos a tržné rány nad okem a u nosu. Devětadvacetiletý slovenský hokejista strávil noc v pražské nemocnici na Bulovce, odkud byl v sobotu odpoledne propuštěn. Micka se hned po utkání za faul omluvil a litoval, co jeho zákrok způsobil.

Reklama