Hlavní obsah

Diváci jásali, trenéři naříkali. Sparta a Vítkovice se 13 góly postaraly o sezónní rekord

Praha

V pátek odehráli zodpovědně vzadu na nulu utkání v Pardubicích, o dva dny později však předvedli sparťané v zápase s Vítkovicemi pěknou divočinu. Třináct gólů po výhře 7:6 je sezónním extraligovým rekordem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Sparty Jaroslav Hlinka (vpravo) se raduje z rozhodujícího gólu utkání proti Vítkovicím se svým spoluhráčem Janem Buchtelem.

Článek
Fotogalerie

„Bylo to jak na houpačce, nahoru dolů, s chybami na obou stranách. Ale stane se, jsou i takové zápasy, co připomínají den otevřených dveří. Pro hráče je to větší zábava, než pro trenéry," usoudil Jaroslav Hlinka, který dal v čase 57:45 sedmý gól Sparty a modlil se, aby byl vítězný.

Pro šéfy laviček to byl skutečně očistec. Skóre se neustále hýbalo. „Když hráč ve vlastní třetině hodí puk na hokejku soupeři, tak to jako trenér neovlivníte," zachmuřil se vítkovický kouč Peter Oremus. „Šest gólů na Spartě potěší, ale těch individuálních chyb bylo moc."

Brankář hostů Daniel Dolejš si dokonce myslel, že půjde z ledu už v 8. minutě, když v rozmezí 63 vteřin dvakrát inkasoval, nakonec ale dochytal. „Vždycky jsme to vyrovnali a na závěr jsme dostali hloupej gól, je to škoda. Jsou zápasy, kdy vám tam spadne skoro všechno. Nechci to házet na beky, každý máme své úkoly, tentokrát jsme si je ale moc neplnili," řekl gólman Vítkovic, které prohrály už pátý zápas v řadě, včetně devítigólové nálože v Olomouci. „Předtím jsme ale čtyřikrát vyhráli, tak věříme, že to zlomíme," tvrdil Dolejš.

To Sparta vypadá v pohodě, získala šestý duel z posledních sedmi a Lukáš Pech neměl daleko k hattricku, o který ho připravil spoluhráč Rolinek. „Hned jsem mu to říkal. Puk letěl do branky a Rolas tam přilítl a trefilo ho to ještě do nohy. Hlavní ale je, že jsem zlomil tu svoji mizérii," radoval se Pech, který zaznamenal své premiérové zápisy v sezóně.

Nejvíc branek v této sezóně:
11. koloSparta - Vítkovice 7:6
8. koloOlomouc - Vítkovice 9:1
6. koloKometa - Sparta 1:8

Reklama

Související témata: