Hlavní obsah

Litvínov - Liberec 1:4Liberec při Čadově premiéře uspěl v Litvínově, ten prohrál poprvé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Víšek 0 : 1
20. Bakoš 0 : 2
24. Bakoš 0 : 3
35. Urban 0 : 4
45. Martynek 1 : 4
Záznam online reportáže

Litvínov
Aktualizováno

Hokejisté Liberce vyhráli při premiéře nového trenéra Rostislava Čady v 11. kole extraligy na ledě Litvínova 4:1 a Verva tak přišla o svou neporazitelnost. Dvěma góly se na tom podílel Martin Bakoš. Litvínov neuspěl poprvé v sezoně po předchozích osmi výhrách a nedokázal zopakovat rekordní klubovou sérii devíti vítězství ze sezóny 1977/78.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Nový trenér Liberce Rostislav Čada během zápasu v Litvínově.

Článek

Hosté k aktivnímu hernímu projevu v prvním vystoupení pod Čadou, který nahradil na lavičce Pavla Hynka, přidali i góly, kterými orámovali úvodní část hry. Už po 71 sekundách vlétl před domácí branku Víšek a zřejmě s přispěním domácího obránce Zemana překonal Francouze.

Druhý úspěch liberečtí hráči přidali pouhých pět sekund před první přestávkou. Vitásek vracející se z trestné lavice atakoval na modré čáře obránce Pavlíka, podle rozhodčích dovoleně, a z následného brejku protlačil puk za brankovou čáru Bakoš, což musel potvrdit ještě sudí u videa.

Domácí se naopak nedokázali dostat do patřičného tempa, když jim k tomu nepomohly ani přesilové hry. Při vyloučeních Valského a Vitáska Verva postavení nejproduktivnějšího týmu extraligy při početní výhodě nepotvrdila.

Hostům vyšel také vstup do prostřední části hry. První šanci sice měl litvínovský Lukeš, ale proti brankáři Lašákovi neuspěl. Za chvíli se do podobné situace na druhé straně dostal Bakoš a s tentokrát nepříliš jistým Francouzem, který po druhé třetině přenechal místo v brance mladíkovi Horákovi, si bez problémů poradil. Bílých Tygrů byl plný led, u všeho byli o krok před soupeřem, což se potvrdilo i při Urbanově snadné dorážce na 4:0.

Tým kolem veterána Ručinského se z čtyřgólového manka už vzpamatovat nedokázal. Trefa Martynka, kdy se domácí při páté přesilovce už prosadili, první porážku Vervy v sezoně již pouze zkorigovala.

11. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 1:4 (0:2, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 45. Martynek (Pavlík) - 2. Víšek, 20. Bakoš (Bartek), 24. Bakoš (Vitásek), 35. T. Urban (A. Dlouhý). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci 5578.
Litvínov: Francouz (41. L. Horák) - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, T. Pavelka, Zeman, od 50. navíc Baránek - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Šrámek, Piroš, Jurčík - Písařík, Smolka, Gerhát. Trenéři: Rulík a Hořava.
Liberec: Lašák - Vitásek, Kajínek, Šimek, Výtisk, Kolmann, Voráček - Bakoš, Vampola, P. Jelínek - Bartek, Bulík, Valský - Bulíř, Filippi, Víšek - A. Dlouhý, T. Urban, Kica. Trenéři: Čada a M. Černý.

Reklama