Hlavní obsah

Hradec Králové - Zlín 3:2Mistrovský Zlín prohrál v Hradci Králové a zůstává poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Slovák 1 : 0
50. Dej 2 : 0
55. Mertl 3 : 0
55. Veselý (trestné střílení) 3 : 1
60. Marušák 3 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové zdolali v 11. kole extraligy v repríze čtvrtfinále minulé sezóny mistrovský Zlín 3:2 a připsali si čtvrtou domácí výhru z pěti utkání. Zlín ani v pátém utkání venku v tomto ročníku nebodoval a zůstává v tabulce s pouhými šesti body poslední.

Foto: David Taneček, ČTK

Hradečtí útočníci Rudolf Červený (vlevo) a Petr Beránek se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Hradec šel do zápasu velmi oslabený. Trenér Draisaitl musel stvořit sestavu bez tří důležitých obránců. Na soupisce chyběli Frühauf, mladý reprezentant Jank i Mikuš, kterého v pátek v duelu na pražské Slavii drsným faulem srazil Micka. Slovenský zadák se na souboj se Zlínem přišel podívat, po otřesu mozku by měl chybět hradeckému mužstvu přibližně dva týdny.

Na hře úřadujících šampionů se také projevil fakt, že do sezony vstoupili naprosto katastrofálně a jsou na posledním místě tabulky. Proto byla jejich hra ještě opatrnější než obvykle, čemuž se přizpůsobili i domácí. V první třetině si vytvořili jen jednu šanci, a to hned v první minutě. Štůrala ve zlínské brance však proti Šimánkovi zasáhl.

A v podobném rytmu pokračoval i dál. Ve druhé části totiž Hradec soupeře jasně zatlačil do defenzivy, jenže brankář hostů byl precizní. Hlavně jeho zásluhou přežil tým kouče Vlacha i dvě oslabení tři proti pěti. Především při šikovném manévru centra první formace Mertla, který po otočce vyjel před bránu, ukázal Štůrala velký um.

Činil se však rovněž Kantor na druhé straně. Také Zlín dostal příležitost hrát dvojnásobnou přesilovku, a to bez sedmi vteřin celé dvě minuty. Vlach poslal na led matadory Čajánka, Lešku, Marušáka, Balaštíka - ani to však nepomohlo. Nejlepší zákrok předvedl Kantor dvě vteřiny před koncem druhé třetiny, když se bleskově přesunul k pravé tyči a lapil Marušákovu dělovku.

I v poslední třetině pokračoval hradecký nápor. A nakonec byl úspěšný, klíčové branky střílely letní posily, které si shodně připsaly první zásahy v sezoně. Nejprve se v přesilovce prosadil Slovák střelou od modré čáry, poté navýšil vedení Hradce další Slovák Kukumberg. Po těchto dvou brankách, jež padly v rozmezí šesti minut, připravil Zlín nečekaný tah - Štůralu v brance vystřídal Kašík.

Ani on nezabránil třetí hradeckému úspěchu, jenž měl klasickou podobu - prosadil se totiž první útok. Po Kudrnově přihrávce skóroval Mertl. Hosté si poté nevytvořili nějak velký tlak, přesto snížili. Čtyři minuty před koncem ujel Veselý, byl faulován a nařízené trestné střílení proměnil střelou mezi Kantorovy nohy. Zlín na konci ještě skóroval v power play, kontaktní gól však přišel čtrnáct vteřin před koncem a Hradec vedení udržel.

11. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - PSG Zlín 3:2 (0:0, 0:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 44. Slovák (Dej), 50. Kukumberg (Dej, Plášil), 55. Mertl (Kudrna, Slovák) - 56. Veselý z trestného střílení, 60. Marušák (Leška, Čajánek). Rozhodčí: Šindler, Wagner - Frodl, Charvát. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 4227.
Hradec: Kantor - Vydarený, Slovák, Dietz, Pláněk, Plášil, Vašíček, Piegl - Kudrna, Mertl, Šimánek - Skokan, Kukumberg, Dej - P. Beránek, T. Knotek, Červený - Kopta, Nedvídek, Pospíšil - Valcourt. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Zlín: Štůrala (50. Kašík) - Horák, Marušák, Urbanec, Žižka, Kotvan, Řezníček - Balaštík, Leška, Čech - Okál, Čajánek, O. Veselý - Holík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Šťastný, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: