Hlavní obsah

Čekání Komety na výhru ukončil teprve Ptáček, překvapivý žolík do nájezdů

Mladá Boleslav

Deku z brněnské Komety pomohl shodit nečekaný exekutor pro samostatné nájezdy. František Ptáček jel v páté sérii velmi pomalu a boleslavského gólmana Ritticha překonal střelou do horního rohu branky. Vicemistr tak přerušil sérii šesti porážek a poprvé od 19. září se dočkal výhry, která může trochu uklidnit rozkymácené trenérské křeslo Vladimíra Kýhose.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brněnský František Ptáček rozhodl nájezdy v nedělním utkání na ledě Mladé Boleslavi.

Článek

Veterán František Ptáček nejen že v televizním utkání posunul hranici rekordu extraligových startů už na číslo 1150, ale byl nakonec jediným, kdo dokázal proměnit nájezd. „Když neuspěli osvědčení exekutoři v čele s Němcem a Tonem, tak to zbylo na mě, i když nájezdy prakticky nejezdím. Trenér mě ale věřil," líčil s úsměvem.

Ze začátku to byla v Mladé Boleslavi pěkná divočina, která se promítla do stavu 3:3 po první třetině. Jenže pak se na další gól čekalo až do páté série nájezdů. „Ferry to byl náš tajný žolík. Pro nás všechny je výhra ohromnou úlevou, ta série proher byla už ubíjející," doplnil další obránce hostů Michal Kempný.

Kometě se v této sezóně ještě nikdy nepodařilo otevřít skóre, Boleslav vedla už po 66 vteřinách. Další branky padaly takřka v házenkářském tempu. Obrat skóre sice Brno zvládlo během 28 sekund, ve vedení však vydrželo jen čtvrt minuty. S bráněním si v tom okamžiku nikdo nelámal hlavu a s góly se opravdu roztrhl pytel. Jenže od druhé třetiny na něj oba týmy začaly šít záplatu větší ostražitostí v obraně a nechtěně i jalovostí své koncovky.

Boleslav pálila daleko častěji, jenže ani poměr střel 41:21 ji nepřinesl vítězství. Domácí mohlo i mrzet, že nevyužili přesilovku v prodloužení. „Měli jsme víc šancí i víc ze hry, jenže tam ten rozdílový gól nespadl. Já tam měl volný puk, jenže na poslední chvíli mi ho usekli z hokejky. Když si to celé promítnu, je nakonec bod pro nás málo. Nájezdy jsou loterie, ale taky mě překvapilo, že za Brno jel Ptáček," vykládal trochu posmutněle domácí útočník Richard Jarůšek.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec