Hlavní obsah

Hráli jsme výborně a nepřipustili drama, liboval si liberecký kouč Čada po vítězné premiéře

Litvínov

Fantastická premiéra! I tak se dá popsat dokonalý debut trenéra Rostislava Čady na střídačce libereckých hokejistů v extralize. K týmu Bílých Tygrů přišel v pátek a v neděli jeho svěřenci vyhráli 4:1 v Litvínově, pro něhož to byla po sérii osmi vítězství vůbec první porážka v soutěži.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Nový trenér Liberce Rostislav Čada během zápasu v Litvínově.

Článek

Libereckou cestu k tříbodovému zisku odstartoval už po minutě hry vedoucím gólem Jan Víšek. Uzdravený útočník přitom nastoupil poprvé v sezóně.

Přiznám se, že takové detaily o jednotlivých hráčích ještě neznám. Ale možná je dobře, že si mohu o nich udělat obrázek sám podle společné práce s týmem. Rychlá branka zápas hodně ovlivnila a dodala nám potřebnou sebedůvěru.

Další kuriozita: dva góly dal slovenský útočník Martin Bakoš. Na začátku sezóny jste jej přitom vedl ve Slovanu Bratislava v KHL. Čekal jste od něj střelecké představení?

Tak Martina znám naopak velmi dobře. Dostal při zápase v Litvínově hodně prostoru, který efektivně využil.

Co nakonec rozhodlo o jednoznačném vítězství?

V prvních dvou třetinách jsme hráli výborně, čtyřgólový náskok byl slibný a jsem rád, že jsme nepřipustili drama. Na přípravu jsme po mém příchodu měli málo času, prakticky jen dva tréninky. O to víc kvituji soudržnost a týmový duchu mužstva, jemuž patří za předvedený výkon uznání. Ale zároveň si uvědomujeme, že musíme dál pracovat na odstraňování nedostatků.

Na jaké herní prvky se hodláte především zaměřit?

Podle statistik jsem si analyzoval, že je třeba klást důraz na obrannou činnost. Proti ofenzivně laděnému a letos silnému Litvínovu jsme to zvládli, ale přijdou další těžké zápasy. Byl bych rád, kdybychom k disciplíně přidali i zdravou agresivitu. Kdo vloží do hry větší nasazení a propojí ho s herní organizací, bude pravděpodobně vítězit.

Uvažoval jste o libereckých ambicích pro další průběh sezóny?

Vím, že klub měl před tímto ročníkem určité plány a cíle, které se zatím nenaplňovaly. Takže jsem si vědom očekávání ze strany vedení i fanoušků, ale to k hokeji patří.

Reklama

Související témata: