Hlavní obsah

Francouz poprvé nedochytal zápas. Chtěl jsem dát týmu impuls, glosoval nečekanou změnu

Nevídaný jev. Hokejový brankář Pavel Francouz nedochytal extraligový zápas kvůli tomu, že během prvních dvou třetin inkasoval čtyři góly. I proto „jeho“ Litvínov prohrál s Libercem 1:4 a utrpěl první porážku v sezóně.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Litvínovský brankář Pavel Francouz

Článek

„Bohužel jsme začali špatně. Dostali jsme smolnou branku ve druhé minutě a už jsme se z útlumu nemohli zvednout. Táhlo se to s námi celých čtyřicet minut, co jsem byl na ledě," posteskl si Francouz, jenž odstoupil ze hry po domluvě s trenérem brankářů a svým kamarádem Zdeňkem Orctem.

„Se Zdendou jsme se rozhodli, že by změna před třetí třetinou mohla být dobrým impulsem pro tým. Máme nabitý program a soustředím se na další zápasy," vysvětlil gólman, který opouští branku v průběhu boje jen výjimečně. „Není to nic příjemného. Raději bych zůstal a přispěl k vítězství. Ale musím to brát jak to je. Snažím se mít hlavu nastavenou pořád stejně po vyhraném i prohraném zápase," líčil Francouz.

Nechtěl se vymlouvat na poněkud netypický scénář Litvínova v posledních čtrnácti dnech. „Hráli jsme za tu dobu vzhledem k odložení některých utkání jen dva duely. Většinou jsme pouze trénovali a nebyl tam zápasový rytmus. Ale proti Liberci se vlak rozjel a pokusíme se od úterý zase začít sbírat body," nastínil záměry.

Severočeši jedou na Spartu! „Není nutné se předem hroutit. Pořád nás může uklidňovat, že jsme začali ligu výborně a nasbírali osm vítězství v řadě. S takovou bilancí nikdo nepočítal. Prostě jsme se vrátili zpátky na zem a v Praze chceme zápas odmakat," podotkl. „Že Sparta dala sedm gólů Vítkovicím je pro nás varováním i ponaučením, ale taková střelecká divočina občas přijde. Každý může porazit každého. Budeme doufat, že po výpadku s Libercem se do naší hry vrátí bojovnost, urputnost a poctivá defenzíva s dobrým přechodem do útoku," zamyslel se Francouz před cestou na sparťanský led.

Reklama