Hlavní obsah

Martynek má střeleckou formu, ale nejásá

Litvínov

Litvínovští hokejisté nastříleli v posledních dvou zápasech extraligy čtyři góly. Tři z nich přitom dal možná trochu nečekaný kanonýr Rostislav Martynek! Dvěma trefami zařídil vítězství nad Olomoucí 3:1, v neděli zaznamenal jedinou branku Litvínova při porážce s Libercem 1:4.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

V popředí střelec jediné branky Litvínova proti Liberci Rostislav Martynek, v pozadí jeho spoluhráč Zbyněk Sklenička.

Článek

„Moje bilance je slušná, ale celkově naše výkony v těchto dvou kolech nebyly podle představ. Proti Hanákům jsme to i v oslabené sestavě ještě urvali bojovností, proti Liberci jsme se už neprosadili v útoku a dostali jsme čtyři branky, což rozhodlo," realisticky zhodnotil Martynek extraligové duely s opačnými výsledky, co se týče bodového vyjádření.

Proč Litvínovští nestačili na liberecké Bílé Tygry? „Od začátku zápasu to nebylo ono, co jsme potřebovali. Asi nám chyběla i větší pokora, protože po osmi výhrách v řadě jsme si nejspíš mysleli, že nemůžeme prohrát," nehledal útočník výmluvy. A vypíchl rozdíly ve hře obou soupeřů.

Liberec se chtěl před Čadou předvést

„Liberečtí byli lepší v pohybu i v osobních soubojích. Hlavně v první třetině jsme zaspali. Ve druhé části se projev z naší strany zlepšil, ale prohrávali jsme 0:4. Až potom jsme se dostali k nátlakovému hokeji, jak by to mělo vypadat. Ale čtyřgólové manko se těžko dohání. Za stavu 1:4 jsme měli dvě velké šance. Honit zápas na poslední chvíli je těžké," uvědomil si Martynek.

„Navíc Liberec nastoupil poprvé pod novým trenérem Čadou a všichni jeho hráči se před ním chtěli předvést. S tím jsme počítali, přesto nás soupeř zaskočil," uznal útočník.

Je selhání s Libercem varováním? „Asi ano. Vrátíme se zpátky na zem. Měli jsme v hlavách, že to půjde samo, jenže extraliga je tak vyrovnaná, že každý může porazit každého. Možná, že z nás spadne tlak z toho, že nás všichni dosud brali jako neporažený tým. Už to nebudeme slýchat a můžeme se soustředit na další zápasy," dodal Martynek.

Reklama