Hlavní obsah

Třinecká jízda pokračuje! Kometa deklasovala Slavii, šlágr kola na Spartě rozhodl jediný gól

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince jsou v laufu. Ve 12. kole Tipsport extraligy si připsali osmou výhru za sebou poté, co na ledě mistrovského Zlína zvítězili přesvědčivě 4:0. Oceláři vévodí extraligové tabulce, zatímco obhájci titulu figurují na jejím opačném konci. Ve šlágru kola prohrála pražská Sparta doma s Litvínovem 0:1, utkání rozhodl premiérový gól Pavla Písaříka v nejvyšší soutěži. Naopak hody viděli diváci v Brně, kde Kometa rozdrtila Slavii 7:1 a připravila soupeři třetí prohru v řadě. Pokračuje mizérie Vítkovic, po prohře s Mladou Boleslaví 1:4 se jejich série bez bodového zisku natáhla už na šest zápasů a pozice kouče Petera Oremuse je značně vratká. Ve zbývajících zápasech Pardubice přetlačily Plzeň 3:2 a Hradec Králové zvítězil 4:2 v Olomouci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovský útočník Martin Ručinský (vpravo) a brankář Pavel Francouz oslavují vítězství nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Zlín porazil v extralize Oceláře doma čtyřikrát za sebou, nyní se však Oceláři dokonale revanšovali za hořké vyřazení v minulém semifinále play off . V první třetině ještě domácí brankář Kašík stačil ofenzívě hostů čelit, v dalších dvou třetinách však pokaždé dvakrát inkasoval, přičemž Martin Adamský a Jakub Orsava se trefili dokonce při vlastním oslabení. Slezané ve čtvrtém z posledních pěti duelů neinkasovali, čisté konto tentokrát udržel Peter Hamerlík. Během osmizápasové vítězné série mají skóre 31:4!

Souboj o druhé místo v tabulce rozhodl premiérovou extraligovou brankou Pavel Písařík, který hned v první třetině zakončil Pirošův individuální průnik z rohu před branku. V minulém ročníku Holešovičtí doma Litvínov porazili jednoznačně 7:0 a 5:1, tentokrát za záda Pavla Francouze neprošla ani jedna ze 30 střel. Severočeši vyhráli devátý z deseti zápasů v této sezóně a aktuálně ztrácejí na vedoucí Třinec šest bodů, ale mají dva zápasy k dobru.

Kometa nastřílela Slavii sedm gólů

Plzeň dokázala na ledě Pardubic dvakrát dotáhnout jednobrankové manko, v 59. minutě se ale po nájezdu trefil Petr Sýkora a na jeho trefu už hosté zareagovat nestihli. Brněnská Kometa na plný bodový zisk čekala od 19. září, ale stálo to za to. Pražské Slavii nadělila sedm gólů, dva z nich zaznamenal Petr Ton, a hostům nepomohlo ani střídání brankářů. Pražané jsou v útlumu, poslední tři utkání prohráli při celkovém skóre 2:16!

Ještě hůř jsou na tom Vítkovice, ty se v krizi doslova topí: prohra s Mladou Boleslaví byla pro tým už šestou v řadě. Nováček rozhodl o svém vítězství třemi góly v prostřední části hry, naději na čisté konto brankáři Davidu Rittichovi, který pochytal 32 střel soupeře, pokazil až v závěrečné třetině Michael Vandas. Středočeši jsou nejúspěšnějším týmem na kluzištích soupeřů, ze sedmi duelů vytěžili 13 bodů.

Olomouc po návratu do extraligy nedokázala vyhrát dvakrát po sobě. Po triumfu v minulém kole v Plzni (5:2) přitom měla duel s Hradcem Králové lépe rozehraný, po Hrňově proměněném trestném střílení vedla 2:1. Ještě v závěru druhé třetiny však srovnal Skokan a v posledním dějství už stříleli přesně pouze hosté - nejprve se v 57. minutě prosadil Stanislav Dietz a při závěrečné hře domácích bez brankáře přidal pečeť na tři body Knotek.

V předehrávce podlehl 30. září Liberec Karlovým Varům 1:4.

Hokejová Tipsport extraliga, 12. kolo:
Vítkovice - Mladá Boleslav 1:4
Branky: 48. Vandas - 22. Pacovský, 24. Jarůšek, 40. Trška, 53. Musil
Zlín - Třinec 0:4
Branky: 28. Rufer, 31. Adamský, 41. Orsava, 57. Irgl
Brno - Slavia 7:1
Branky: 29. a 43. Ton, 5. Koreis, 14. Wasserbauer, 30. Ptáček, 51. Kusko, 58. Kempný - 56. Barák
Pardubice - Plzeň 3:2
Branky: 2. Havlík, 38. Endál, 59. P. Sýkora - 18. M. Dvořák, 51. T. Sýkora
Sparta - Litvínov 0:1
Branka: 16. Písařík
Olomouc - Hradec Králové 2:4
Branky: 27. Cibák, 33. Hrňa z trest. střílení - 18. J. Kudrna, 40. Skokan, 57. Dietz, 60. Knotek
Předehráno 30. září:
Liberec - Karlovy Vary 1:4

Reklama

Související témata: