Hlavní obsah

Sparta - Litvínov 0:1Souboj o druhé místo pro Litvínov! Na Spartě mu stačil jediný gól, Písaříkův premiérový

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Písařík 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Jediný gól stačil hokejistům Litvínova k tomu, aby ve svůj prospěch získali přímou bitvu o druhou příčku. Hubenou výhru 1:0 Chemikům zařídil v 16. minutě útočník Pavel Písařík, pro kterého to byla první extraligová trefa. Gólman Pavel Francouz vychytal druhé čisté konto v sezóně. Pražané prohráli po třech zápasech a na Severočechy aktuálně ze čtvrtého místa ztrácejí čtyři body.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost litvínovských hokejistů - ilustrační foto.

Článek

Možná i kvůli nedělní přestřelce s Vítkovicemi, kterou sice zvládla, ale inkasovala v ní šest branek, se Sparta hned od úvodu proti Litvínovu soustředila především na pozornou obranu, a tak se hrál sice svižný hokej, ale jen s minimem šancí. Jako první tak zahrozili až ve čtrnácté minutě v první přesilovce duelu hosté, Hüblovu ránu ale gólman Novotný zneškodnil.

Jenže krátce po Přibylově návratu na led z trestné lavice už Pražané inkasovali. Piroš si vyjel zpoza klece, jeho zakončení Novotný vyrazil jen k Pavlu Písaříkovi, jenž střelou do odkryté klece zaznamenal ve svém 27. extraligovém utkání první gól. V závěru první třetiny se o odpověď pokusil Cingel, brankář Francouz však jeho střelu na rameno přečetl.

Do tempa dostaly Spartu ve druhé části hry až její první přesilovky. Nejprve ta po Lukešově vyhození puku mimo hrací plochu (ten trefil jednu z divaček do hlavy a s krvavým zraněním byla ošetřována v útrobách haly) a pak po Kubátově faulu. Jenže před brankou osamocený Kumstát na Francouze nevyzrál a Ďaloga zase pálil jen do gólmanovy masky.

Ještě větší příležitostí pak pohrdl Slovinec Sabolič. Po chybě Písaříka ve středním pásmu ujížděl sám na Francouze, zamířil ale jen do jeho lapačky. Hned vzápětí stálo při hostech i štěstí, Černochova nenápadná střela skončila na horní tyčce. V samém závěru prostřední třetiny mohl Litvínovu zařídit dvougólový náskok Hübl, jenže Novotný svůj tým při oslabení podržel.

V 54. minutě mohl přidat druhý gól Lukeš, jenže jeho zadovka při přesilovce jen o pár centimetrů minula pravou tyč. Rovných 100 vteřin před třetí sirénou domácí odvolali Novotného a zkusili hru se šesti hráči v poli

12. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 16. Písařík (Piroš, Jurčík). Rozhodčí: Hejduk, Pešina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 5:4, navíc Klimek (Sparta) 10 minut. Bez využití. Diváci: 5747.
Sparta: F. Novotný - Hrbas, Barinka, Polášek, Piskáček, Ďaloga, J. Mikuš - Kumstát, Pech, Rolinek - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Sabolič, Cingel, Klimek - Dvořáček, Volek, J. Černoch. Trenéři: Jandač a Moták.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, T. Pavelka, Zeman - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Ručinský - Šrámek, Piroš, Jurčík - Písařík, Smolka, Gerhát. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín