Hlavní obsah

Vítkovice - Ml. Boleslav 1:4Vítkovice padly i s Boleslaví a prohrály pošesté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Pacovský 0 : 1
24. Jarůšek 0 : 2
40. Trška 0 : 3
48. Vandas 1 : 3
53. Musil 1 : 4
Záznam online reportáže

Krize hokejistů Vítkovic dostupuje vrcholu: v dnešním utkání 12. kola extraligy podlehli Mladé Boleslavi 1:4 a utrpěli šestou porážku v řadě. Nováček rozhodl o svém vítězství třemi góly v druhé části a na ostravském ledě slavil tříbodový zisk po sérii sedmi proher poprvé od 28. listopadu 2008. Středočeši si zároveň připsali čtvrtou výhru v sedmém zápase na kluzištích soupeřů v sezóně.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

(Zleva) Petr Kolouch z Vítkovic, brankář Boleslavi David Rittich a Jiří Rys, také z Boleslavi.

Článek

Vítkovicím už od začátku nešlo zhola nic. Z každé akce bylo jasné, že na týmu po šňůře proher leží těžká 'deka'. Hráčům odskakovaly puky, vázla kombinace, chybovali v rozehrávce. Klimenta jim mohl už ve čtvrté minutě ještě přitížit, když se mu otevřel prostor na levém křídle a doslova trefil nachystanou Dolejšovu lapačku.

Domácí si z velké herní bídy nepomohli ani v přesilovkách. Ritticha během tří početních výhod donutil k pořádnému zákroku pokusem z mezikruží jen Huna, jinak se Vítkovice topily ve vlastní nemohoucnosti a nad jejich hokejovým trápením neměli slitování ani diváci, kteří už od druhé části neváhali pískat.

Po třetí promarněné přesilovce se naděje Ostravanů začaly hroutit, hostům stačilo jen počkat na jejich chyby. Stehlíkovo zaváhání potrestal Pacovský, který mu sebral puk v pásmu a ve 22. minutě zblízka zavěsil nad Dolejšovo rameno.

Už za dvě minuty vyprodukoval další hrubku v rozehrávce za vlastní brankou Čerešňák a Jarůšek pohodlně překonal Dolejše podruhé. Zmar domácích dovršil půl minuty před koncem druhé části Trška, který bombou od modré čáry v přesilovce vstřelil stejně jako Jarůšek svůj první extraligový gól.

Teprve v třetím dějství měla hra Vítkovic extraligové parametry. Ze zbytků sil ještě soupeře přitlačili a Vandas nekompromisní střelou pod břevno snížil. Kontaktní gól měl deset minut před koncem na hokejce Huna, ale ze dvou kroků nepřehodil ležícího Ritticha. Domácí se tak "stylově" definitivně pohřbili další chybou v útočném pásmu, po níž se Boleslav dostala do přečíslení a Musil zápěstím vymetl horní růžek.

12. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - BK Mladá Boleslav 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 48. Vandas (Šenkeřík, M. Hlinka) - 22. Pacovský, 24. Jarůšek (Klimenta), 40. Trška (D. Výborný, Robar), 53. Musil (M. Látal). Rozhodčí: R. Čech, Wagner - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4088.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Štencel, Zíb, Klok, Stehlík, Pastor, Šenkeřík, Kovář - Šedivý, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, E. Němec - Kucsera, Kolouch, Szturc. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Mladá Boleslav: Rittich - Vidmar, Stříteský, Kučný, M. Hruška, Trška, Robar, R. Čermák - Klimenta, Broš, Mikulík - Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Rys, Vrbata, Pacovský - Lenc, Musil, M. Látal. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: