Hlavní obsah

Ton měl v hlavě derby. Vysoké vítězství je obrovskou vzpruhou, liboval si dvougólový střelec

Brno

Hokejisté Komety se po katastrofálním vstupu do sezóny zvedají. Po nedělním dvoubodovém vítězství v Mladé Boleslavi rozstříleli před svými fandy Slavii 7:1 a v tabulce se už dotáhli na dvanácté Vítkovice.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Spokojení hráči Komety (zprava) Jan Wasserbauer, Leoš Čermák, Tomáš Malec a Petr Ton na konci vítězného zápasu se Slavií.

Článek

„Konečně jsme odehráli pohodový zápas. Vysoké vítězství pro nás znamená obrovskou psychickou vzpruhu," usmíval se útočník Petr Ton, autor dvou brněnských branek. Přiznal, že jako nedávný sparťan měl proti Slavii mimořádnou motivaci. „Ta prestižní derby má člověk pořád v hlavě. O to větší mám z výhry radost," připustil.

Ton s povděkem kvitoval, že Kometa poprvé v sezóně vstřelila vedoucí gól. „To předurčilo další průběh. Od stavu 2:0 jsme si už dovolili věci, jaké od nás ještě v sezóně fanoušci neviděli. Diváci byli fantastičtí i při předchozí porážce s Třincem, konečně jsme si s nimi zase užili pozápasovou děkovačku," potěšilo ho.

Příspěvky mladíků budeme potřebovat, ví Ton

Kromě veteránů Tona, Ptáčka či Koreise se na sedmibrankovém přídělu podíleli také mladíci Kusko a Wasserbauer. Teprve devatenáctiletý Silvester Kusko zaznamenal premiérovou extraligovou trefu. „Je to super pocit, že jsem skóroval zrovna v takhle vydařeném zápase. Snad bude znamenat zlom a budeme už stoupat tabulkou jenom výš," přál si. Ton výkon čtvrté formace složené ze samých mladíků ocenil. „Je dobře, že tentokrát dostali tak velký prostor, a dařilo se jim. Sezóna bude dlouhá, budeme jejich příspěvky potřebovat," tušil.

Brněnský asistent Martin Pešout si liboval, že jeho mužstvo přidalo proti Slavii k bojovnosti už i hokejovost. „S ní přišly pochopitelně také góly. Musíme ovšem zůstat pevně nohama na zemi, jedna či dvě vlaštovky ještě jaro nedělají. V naší hře jsou stále chybičky, musíme tvrdě pracovat dál," plánoval. Pešout si považoval přínosu zkušených borců. „Kdo jiný by taky měl tým, jemuž se nedařilo, tahat z bryndy? To, že se k nim přidali také mladí, je jenom dobře," pochvaloval si.

Zatímco v brněnském Rondu zavládla po delší době euforie, Pražané zpytovali svědomí po třetí porážce v řadě se skóre 2:16! „My bohužel nedisponujeme tak kvalitním kádrem jako třeba Kometa. Jakmile neodehrajeme celý zápas se stoprocentní koncentrací a nepadáme obětavě do střel, nemůžeme uspět. Navíc jsme poslední dobou experty na to, jak soupeřům doslova darovat góly," posteskl si slávistický kouč Ladislav Lubina. „Abychom se vyvarovali takových chyb, chce to dávat puky zavčas od hokejek. A taky musíme v kabině trochu pozvednout morálku," plánoval.

Reklama

Související témata: