Hlavní obsah

Olomouc - Hradec Králové 2:4Hokejisté Hradce Králové zlomili odpor Olomouce v závěru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Kudrna 0 : 1
27. Cibák 1 : 1
33. Hrňa (trestné střílení) 2 : 1
40. Skokan 2 : 2
57. Dietz 2 : 3
60. Knotek 2 : 4
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 12. kole extraligy na ledě Olomouce 4:2 a připsali si třetí tříbodový zisk za sebou. Východočeši duel rozhodli až v samotném závěru, vítěznou branku vstřelil v 57. minutě obránce Stanislav Dietz.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Tomáš Slovák z Hradce Králové (vpředu) si kryje puk před protihráčem.

Článek

Domácí začali již tradičním tlakem, gól se jim však vstřelit nepodařilo. Poté se v útoku při Majeského vyloučení ukázali i hosté, ani oni ale skóre neotevřeli. V polovině první třetiny hrál Hradec přesilovku čtyři na tři, Olomouc se dokázala ubránit.

Ve 14. minutě se před Kantora dostal sám Hrňa, s pukem se však dostal z ideální pozice a ani on tak neskóroval. Poté z dobré pozice přestřelil Dlouhý a Hanáci toho litovali.

V závěru první dvacetiminutovky byli domácí počtvrté vyloučeni a Mountfield už přesilovku využil. Vydareného střelu mimo dosah Trvaje tečoval Kudrna.

Druhou třetinu začal lépe Hradec, Vydraný trefil tyč. Na druhé straně nebezpečně střílel po Paterově přihrávce Cibák, ale Kantor byl u tyče včas. Poté Trvajovi opět pomohla branková konstrukce, tentokráte po střele Mertla.

Hosty to mrzelo o to více, že z protiútoku připravili Kucharczyk s Maroszem ideální pozici pro Cibáka a slovenský forvard trefil odkrytou branku hostí. Ve 33. minutě se do velké šance dostal Hrňa, při zakončení byl ale faulován Vašíčkem a sudí nařídili trestné střílení. Hrňa jej zvládl výborně a Kantora překonal střelou nad lapačku.

Kohouti se snažili odejít do kabin s vedením, přežili přesilovku Hradce a velkou šanci Kukumberga. V čase 39:33 ale hosté dokázali vyrovnat, když se poprvé v hradeckém dresu trefil Skokan.

Ve třetí části se oba týmy snažily hlavně dobře bránit. První šance přišla až po šesti minutách, Cibák ale bekhendem puk přes Kántorův beton nepřehodil. V 55. minutě se na ose v útočné třetině ocitl kapitán hostí Šimánek, naštěstí pro Hanáky přestřelil.

V 57. minutě se hosté dostali do vedení. Tečovaná střela Dietze skončila za zády Trvaje. Trenéři Fiala s Dopitou si vzali necelou minutu před koncem oddechový čas, hráli power play, ale vyrovnat se Olomouci nepodařilo. Naopak na konečných 4:2 upravil Knotek.

12. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 27. Cibák (Kucharczyk, Marosz), 33. Hrňa z tr. střílení - 18. Kudrna (Vydarený, Šimánek), 40. Skokan (Pláněk, Dej), 57. Dietz (Kukumberg), 60. Knotek (Dej, Kukumberg). Rozhodčí: Hradil, R. Polák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 3913.
Olomouc: Trvaj - Majeský, Varůbalík, Houdek, Skrbek, Škůrek, Ondrušek, Rašner - Cibák, Marosz, Kucharczyk - Buc, Patera, Zuzin - Laš, Matai, Hrňa - R. Dlouhý, Herman, Diviš. Trenéři: Fiala a Dopita.
Hradec Králové: Kantor - Slovák, Vydarený, Pláněk, Dietz, Plášil, Vašíček - Kudrna, Mertl, Šimánek - Skokan, Kukumberg, Dej - P. Beránek, Knotek, Červený - Pospíšil, Nedvídek, Valcourt. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata: