Hlavní obsah

Po hodech přišel půst. Přitom bod bychom si zasloužili, štvalo kouče Sparty Jandače

Praha

Po nedělní třináctigólové přestřelce s Vítkovicemi, kterou vyhráli nejtěsnějším rozdílem, zažili hokejisté Sparty o dva dny později naprosto odlišný zápas. Co se vstřelených branek i výsledku týče. Holešovičtí ve 12. extraligovém kole podlehli v přímém souboji o druhé místo Litvínovu, kterému na zisk tří bodů stačil jediný zásah Písaříka z 15. minuty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Litvínova oslavují vítězství nad Spartou.

Článek

„Před zápasem jsme si řekli, že musíme hrát trošku jinak než s Vítkovicemi," přiznával útočník Pražanů Lukáš Klimek. „To se nám povedlo, dostali jsme jenom jeden gól. Jenže na druhou stranu jsme žádný nedali, proto to dopadlo takhle," krčil rameny forvard, jenž spolu s třineckým Adamským vévodí s osmi góly tabulce kanonýrů probíhající sezóny.

„Šancí jsme ale podle mě měli víc než soupeř, jenže Francouz potvrdil, že patří k nejlepším v extralize," uznával Klimek kvality gólmana Vervy, který pochytal všech 34 střel domácích. Vinu ale viděl i v nedostatečné práci sparťanů před litvínovskou brankou. „Příště se musíme postarat o to, aby gólman naše střely neviděl. Potřebujeme teče nebo dorážky a Francouz dneska puky před sebe nepouštěl."

Kouč Sparty Josef Jandač pak přiznával, že určitou roli sehrál i našlapaný program jeho týmu, který musel v posledních dnech skloubit domácí extraligu s Ligou mistrů. „Bylo na nás trošku znát, že jsme sehráli už čtvrté utkání v sedmi dnech. Nebyl tam možná o něco rychlejší krok, něco nám prostě v útočné fázi chybělo. A Francouz samozřejmě potvrdil svoje kvality. Litvínov hrál velmi organizovaně do obrany a těžko jsme se prosazovali. Bez gólu to bohužel nejde, ale bod bychom si podle mě zasloužili," soudil Jandač.

Kubát vypsal třítisícovou prémii

Mnohem spokojenější byl pochopitelně litvínovský obránce Karel Kubát. Výhra jej těšila i kvůli tomu, že ve Spartě v loňské sezóně působil. „O to víc jsem rád, že nám to takhle vyšlo. Dobře jsme bránili střední pásmo a neztráceli puky na modrých čarách," těšilo Kubáta.

„Před zápasem jsme se trošku hecovali s Mírou Formanem, ale ten za Spartu stejně nenastoupil, protože je zraněný," přiznával Kubát stejně jako to, že své litvínovské spoluhráče naopak motivoval k výhře. „Vypsal jsem prémii tři tisíce," prozradil šestadvacetiletý zadák, o kolik je nyní chudší.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec