Hlavní obsah

Jak z krize? Odvolání trenérů Vítkovice zatím neplánují, ve hře jsou hráčské výměny

Praha

Po pěti odehraných kolech a čtyřech výhrách v řadě se v extraligové tabulce vyhoupli na druhé místo. Jenže pak následovala série šesti porážek za sebou, ta poslední v úterý doma s Mladou Boleslaví, a vítkovičtí hokejisté už jsou třetí od konce. Výsledková i herní mizérie nenechává vedení klubu klidným, prozatím se ji rozhodlo řešit interními pohovory s hráči. Generální manažer Vítkovic Petr Husička však zároveň nevylučuje, že může dojít i na hráčské výměny.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zklamaný trenér Vítkovic Peter Oremus.

Článek

Právě Husička ještě s členem představenstva klubu Alešem Pavlíkem zavítal do hráčské šatny po prohře 1:4 s Mladou Boleslaví. „Měli jsme sezení s hráči i trenéry a řekli si k tomu své. Každý musí začít v prvé řadě od sebe, od jednotlivců se pak přechází v celek. Ke konkrétním opatřením zatím nesaháme, i když je nevylučujeme. Zvažujeme určité varianty," uvedl Husička pro oficiální stránky klubu.

„Samozřejmě nejjednodušší řešení by z pohledu veřejnosti bylo odvolat trenéry, ale my nechceme jednat pod tlakem. Vše navzájem proberme. Variant je více," přiznává Husička, že trenérský tandem Peter Oremus s Romanem Šimíčkem zatím stále má jeho důvěru. Ta však pochopitelně nebude trvat donekonečna.

Cestou z krize můžou být i hráčské výměny, které by tým nastartovaly. „Od některých hráčů čekáme více, ale v současné situaci to platí víceméně o všech. Jestliže jednou z možností řešení je výměna trenérů, pak druhou jsou výměny hráčů. Konkrétně nebudu prozrazovat nic, ale s některými kluby se na toto téma také bavíme," připustil Husička, konkrétní jména ale nevyřknul.

„Tým jako takový v úvodu ukázal, že dokáže vyhrávat, jenže najednou přišel útlum. Snažíme se najít tu správnou variantu, abychom se co nejrychleji zase zvedli a začalo se nám dařit. Potenciál na to máme, přece jen jsme jediný tým, který dokázal vyhrát za tři body v Třinci nebo Spartě na jejím ledě dát šest gólů," vyjmenovává Husička.

A věří, že výhry se Ostravané konečně dočkají v pátečním zápase na plzeňském ledě. Mužstvo se ale musí prezentovat zcela odlišným výkonem než v předešlých duelech. „Jsme asi až moc hodní. Na první pohled hezky bruslíme, ale nejdeme do těla, nesrážíme se. Soupeře to musí bolet."

Reklama

Související témata: