Hlavní obsah

Hollweg se dočkal snížení trestu na sedm zápasů, v pátek už může za Plzeň hrát!

Praha

Mírného snížení trestu dosáhl plzeňský hokejista Ryan Hollweg při odvolání k nejvyšší hokejové instanci. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje rozhodnutí disciplinární komise za zákrok na slávistu Tomáše Vlasáka změnil tak, že se doba účinnosti trestu stanoví do 15. října, tj. na sedm soutěžních utkání místo původních deseti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Ryan Hollweg se dočkal snížení trestu.

Článek

Výkonný výbor se přitom ztotožnil se závěrem komise, která přestupek kvalifikovala jako faul kolenem, za který je možné - vzhledem ke skutečnosti, že Ryan Hollweg byl v uplynulých dvou letech opakovaně disciplinárně trestán - uložit trest v podobě zastavení činnosti až na deset utkání. „Pro nižší sazbu se výkonný výbor rozhodl mimo jiné na základě skutečnosti, že na rozdíl od disciplinární komise se jednáním hráče Ryana Hollwega zabýval poprvé," uvedl prezident ČSLH Tomáš Král.

„Chceme Hollwegovi poskytnout příležitost, aby slova o tvrdé, ale v souladu s pravidly vedené hře prokázal," doplnil Král, ale důrazně se ohradil proti výrokům hráče v médiích. „Když jsem šel na disciplinárku, tak si tam museli vzít ochranku, protože si asi mysleli, že jsem vylezl z jeskyně," uvedl Hollweg pro MF Dnes. „Žádná bezpečnostní služba při jednání disciplinární komise nikdy, tedy ani v tomto případě, přítomna nebyla. V sídle svazu se Hollwega rozhodně nikdo nebojí," namítl Král.

Americký hráč si v médiích rovněž posteskl, že před disciplinárkou nedostal prostor pro obhajobu. „Chtěli slyšet, že mají ve všem pravdu. Doufal jsem, že dostanu prostor na argumenty, ale mohl jsem jenom poslouchat a kývat hlavou," prohlásil Hollweg. „Také tento výrok hráče je v zásadním rozporu se skutečností," uvedl mluvčí svazu Zdeněk Zikmund s tím, že jednání komise se spolu s hráčem účastnil i jeho právní zástupce.

Přítomen byl i generální manažer plzeňského klubu Martin Straka, přičemž počet ani délku vystoupení nikomu nikdo neomezoval. „Sám Hollweg naopak členům disciplinární komise ELH děkoval, že se může k projednávání přestupku osobně vyjádřit, což je doloženo zápisem o jednání, s nímž se členové výkonného výboru včera seznámili," uvedl Zikmund.

Reklama