Hlavní obsah

Trápící se Slavia našla posilu na Slovensku. Na měsíční zkoušku přichází útočník Školiak

Aktualizováno

Hokejovou Slavii posílí slovenský útočník René Školiak. Pětatřicetiletý centr, který dosud působil ve Skalici, přichází do pražského klubu na měsíční zkoušku. Pražané si od zkušeného rodáka z Liptovského Mikuláše slibují, že jim pomůže zvednout produktivitu - v posledních třech zápasech totiž vstřelili jen dvě branky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Slavie se radují z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek

Školiak celou svou kariéru spojil se slovenskou extraligou, ve které od roku 1996 odehrál přes 810 zápasů a zaznamenal téměř 600 kanadských bodů. Posledních devět sezón strávil ve Skalici, nastupoval i za bratislavský Slovan, Dubnici nebo Liptovský Mikuláš. V aktuálním ročníku zaznamenal v dresu Skalice, kde byl jedním z klíčových hráčů, v třinácti zápasech jeden gól a sedm asistencí.

Školiak už během léta projevoval zájem zamířit do české extraligy, adekvátní nabídky se ale nedočkal. Ta přišla až nyní. „Rozhodl jsem se chytit tuto šanci za pačesy a věřím, že se prosadím. Vedení skalického klubu mi vyšlo vstříc, nedělalo žádné problémy, za což jsem mu velmi vděčný. Celé se to seběhlo velmi rychle, ale hokejový život je o změnách a jsem rád, že mám možnost začít novou kapitolu. Jsem zvědavý, jak se s touto situací popasuju a jestli se mi bude dařit," prohlásil Školiak, jenž by si Premiéru v sešívaném dresu by si mohl odbýt v pátečním extraligovém utkání proti Zlínu.

„Měl jsem za to, že u nás odehraje celou sezónu, ale dostal nabídku, tak ať si ji vyzkouší. Odchází na měsíční zkoušku do Slavie, za měsíc bude moudřejší, jestli se vrátí, nebo zůstane v Praze," uvedl pro server hokejportal.net generální manažer skalického klubu Tibor Martinčič.

Reklama

Související témata: