Hlavní obsah

V Mladé Boleslavi končí brankář Valent a útočník Květoň

Mladá Boleslav

Hokejový brankář Michal Valent a útočník David Květoň odcházejí z extraligové Mladé Boleslavi. Osmadvacetiletý Slovák Valent, který působil v Bruslařském klubu pět let, našel nové angažmá v Nitře, kde už hostoval také v části ročníku 2012/13. O dva roky mladší Květoň, letní akvizice z Třince, míří do prvoligového Chomutova.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Gólman Michal Valent odchází z Mladé Boleslavi.

Článek

Brankářskou dvojici v týmu nováčka extraligy budou tvořit David Rittich s Romanem Málkem, jehož Mladá Boleslav získala před dvěma týdny z Vítkovic. "Po příchodu dalšího gólmana bylo asi všem jasné, že musí dojít k nějaké změně," uvedl generální manažer klubu Jan Tůma v tiskové zprávě.

"Michal u nás působil několik let, za všechnu práci, kterou pro klub odvedl, jsme mu nesmírně vděční. V jeho novém působišti mu přejeme mnoho zdraví, úspěchů a minimálně stejnou přízeň fanoušků, jakou mu věnovali ti naši," doplnil Tůma. Valent v této sezóně nastoupil ve čtyřech zápasech, měl průměr 3,23 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 89,13 procenta.

Květoň nastoupil v novém působišti v extralize jen ve čtyřech duelech a nebodoval. "Spojení mezi klubem a Davidem se nepovedlo, obě strany si jeho působení zde asi představovaly jinak. Bohužel i tyto věci se v hokeji stávají. I jemu přejeme spoustu úspěchů a pohodu v jeho další kariéře," doplnil Tůma po rychlém odchodu plánované posily, která přišla do Bruslařského klubu s bilancí 259 bodů za 127 branek a 132 asistencí ze 449 extraligových utkání.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec