Hlavní obsah

Sparta porazila vedoucí Třinec. Pardubice vyhrály v Litvínově boj o druhé místo

Praha
Aktualizováno

Posledním kolem úvodní čtvrtiny základní části pokračovala hokejová Tipsport extraliga. Ve šlágru kola prohrál vedoucí Třinec doma se Spartou 1:2 a poprvé po osmi zápasech ztratil body. Přímý souboj o druhé místo prohrál Litvínov s Pardubicemi 2:4. Plzeň po návratu potrestaného Ryana Hollwega porazila Vítkovice 3:2. V zápase plném zvratů zvítězil Liberec v Mladé Boleslavi 4:3 po samostatných nájezdech. Olomouc vybojovala výhru proti Karlovým Varům 3:2 v prodloužení. Poslední Zlín vyhrál na ledě Slavie 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu v samostatných nájezdech v Mladé Boleslavi, útočník Liberce Petr Vampola.

Článek
Fotogalerie

Třinečtí hokejisté měli za sebou sérii osmi vítězných zápasů, kterou ale ukončila Sparta. Holešovičtí nejprve zaskočili Oceláře ve vlastním oslabení, kdy po rychlém brejku otevřel skóre Petr Kumstát. Ve druhé třetině už ale domácí přesilovku využili a zásluhou Daniela Rákose srovnali.

Oceláři sice hosty s blížícím se koncem zápasu zatlačili, jenže nakonec udeřili rovněž v početní převaze sparťané. Čtyři minuty před koncem dal vítězný gól Daniel Přibyl a Holešovičtí se mohli poprvé po čtyřech zápasech na ledě Třince radovat z výhry.

Pardubice po čtyřech letech vyhrály v Litvínově

Litvínovští hokejisté podruhé v sezóně prohráli, když na jejich ledě zvítězily především díky skvělému nástupu do třetí třetiny Pardubice. Chemici sice otočili z 0:1 na 2:1, jenže těsně před druhou sirénou srovnal Petr Sýkora a na začátku třetí části během 65 sekund inkasovali z holí Jana Koláře a Lukáše Endála. Pardubice tak v Litvínově, kde podlehly osmkrát za sebou, vyhrály poprvé od ledna 2010 a odsunuly Severočechy z druhé příčky na čtvrtou.

Vítkovice toužily na ledě Plzně utnout sérii šesti zápasů bez bodu, jenže na západě Čech jen dotahovaly. Skóre zápasu otevřel v jeho polovině jediným gólem utkání při plném počtu hráčů na ledě Vojtěch Mozík. Pak už padaly branky jen v přesilovkách, v níž čtyři minuty před koncem zařídil vítězství pro domácí parádní ranou do šibenice Tomáš Divíšek.

Plzni pomohl k výhře už i bijec Ryan Hollweg, jemuž byl zkrácen trest za faul na Tomáše Vlasáka. Vítkovice prodloužily svoji sérii bez bodu na sedm zápasů, v Plzni navíc uspěly naposledy v prosinci 2011.

Liberec s koučem Čadou znovu vyhrál

Liberečtí Bílí Tygři vyhráli pod trenérem Rostislavem Čadou i druhý zápas, ale po divokém průběhu utkání v Mladé Boleslavi se radovali až po samostatných nájezdech. S čerstvou posilou Brankem Radivojevičem sice rychle vedli 2:0, domácí ale průběh otočili a hosté tak museli být rádi, že jim pět minut před koncem vystřelil alespoň prodloužení Martin Bakoš. Jediným úspěšným exekutorem byl v rozhodujících samostatných nájezdech liberecký Petr Vampola. Boleslav utrpěla pátou domácí porážku ze šesti zápasů.

Úřadující mistři ze Zlína se konečně dočkali vítězství na ledě soupeře. Berani vyhráli na Slavii 2:1 a bodovali poosmé z posledních devíti vzájemných zápasů. Sešívaní se naopak dál propadají do hluboké krize, prohráli počtvrté za sebou se skóre 3:18.

Vítězství hostů zařídil na začátku druhé třetiny premiérovou extraligovou trefou Robert Říčka. Zvyšoval už na 2:0, slávisté se zmohli těsně před koncem utkání jen na snížení zásluhou Tomáše Doležala. Zlín zůstává na poslední příčce, Slavia je na jedenácté pozici.

Olomouc udeřila v prodloužení

Karlovy Vary, za něž se po odpykání disciplinárního trestu opět nastoupil Radek Duda, se vůbec poprvé v historii extraligy utkaly s Olomoucí. Proti nováčkovi dvakrát srovnaly skóre, ale na vítěznou branku Martina Cibáka v poslední minutě prosloužení už odpovědět nemohly. Kohouti si tak po dvou domácích porážkách opět mohou užívat vítězné oslavy.

Brněnská Kometa si zvedla sebevědomí dvěma výhrami za sebou, z Hradce Králové ale odjíždí po porážce 2:3 s prázdnou. Kuriózní moment zápasu nastal ve 37. minutě za stavu 2:2, kdy rozhodčí po Hanzlíkově ráně od modré dlouhé minuty zkoumali video, ale puk za brankovou čarou domácích nakonec nenašli a hrálo se dál.

Vítězství pak na stranu Hradce strhl ve třetí třetině Tomáš Knotek. Mountfield počtvrté za sebou naplno bodoval a vyšvihl se na třetí příčku, Olomouci patří desáté místo.

Hokejová Tipsport extraliga, 13. kolo:
Třinec - Sparta 1:2
Branky: 27. Rákos - 15. Kumstát, 56. Přibyl
Litvínov - Pardubice 2:4
Branky: 19., 32. Lukeš - 8. Radil, 40. Sýkora, 42. Kolář, 42. Endál
Mladá Boleslav - Liberec 3:4 po sam. nájezdech
Branky: 36. Broš, 38. Látal, 51. Mikulík - 14. Vitásek, 32. Bartek, 55. Bakoš - rozhodující náj. vampola
Plzeň - Vítkovice 3:2
Branky: 26. Mozík, 32. Simon, 56. Divíšek - 29. Roman, 50. Húževka
Olomouc - Karlovy Vary 3:2 po prodloužení
Branky: 3. Rác, 56. Hrna, 65. Cibák - 19. Skuhravý, 57. Šmach
Hradec Králové - Brno 3:2
Branky: 3. Kudrna, 25. Šimánek, 44. Knotek - 6. Ton, 28. Čermák
Slavia - Zlín 1:2
Branka: 59. Doležal - 8. Holík, 22. Říčka

Reklama

Související témata:
  3 : 1 Třinec - Pardubice 3 : 1 32. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články