Hlavní obsah

Sparta vytáhla na Třinec jeho nejsilnější zbraň, Hrubce odčarovala gólem ve vlastním oslabení

Třinec

Vítězné tažení třineckých hokejistů po osmi zápasech zastavila Sparta. Nejdříve připravila Šimona Hrubce v jejich brance po 197 minutách a 28 vteřinách o neprůstřelnost, když udeřila ve vlastním oslabení. Oceláři se bleskově využitou početní výhodou vrátili do hry, nakonec ale hostů čtyři minuty před koncem ukázali, kdo má nejlepší přesilovky v extralize.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hokejisté Sparty oslavují vítěznou přestřelku s Vítkovicemi.

Článek

Sparta vyhrála počtvrté z posledních pěti utkání, bylo znát, že je na lídra tabulky dobře nachystána. „Sehráli jsme rychlou kombinaci, snažil jsem se jen co nejrychleji zakončit. Ubojovali jsme cenný výsledek tím, že jsme hráli pečlivě zezadu a počkali si na šance," vykládal pro Českou televizi autor vítězné branky Daniel Přibyl. „Střílel tam z první a musel jsem jen doufat, že mě třeba trefí. I když jsem si sáhnul na puk, lovil jsem ho z brány," mrzelo před kamerami Šimona Hrubce.

Během série výher nastřílel Třinec 31 gólů, proti dobře organizované hře Sparty se zmohl jen na jeden. „Nemyslím, že by nás Sparta nějak zaskočila, byla jen šťastnější o gól," líčil gólman Ocelářů, kteří přesně po měsíci doma padli. „Ke konci Třinec sice hodně tlačili, ale kluci přede mnou odvedli skvělou práci a spoustu toho pokryli," řekl Filip Novotný, jenž v brance hostů předvedl 22 úspěšných zásahů.

„Od začátku nám hra nějak neklapala. Dali jsme Spartě víc prostoru, než bychom chtěli. Bylo to vidět hlavně při první brance, kdy získali brejk a ujeli nám dva na jednoho. Tohle byla dosud naše velká zbraň, teď ji ale někdo vytáhl proti nám," připomněl kapitán Rostislav Klesla osm třineckých gólů v oslabení.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec