Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 3:4 SNLiberec s koučem Čadou opět zvítězil, Boleslav popáté doma padla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Vitásek 0 : 1
32. Bartek 0 : 2
36. Broš 1 : 2
51. Mikulík 2 : 2
55. Bakoš 2 : 3
65. Vampola (rozhodující nájezd) 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli ve 13. kole extraligy s Libercem 3:4 po samostatných nájezdech a připsali si doma pátou porážku ze šesti zápasů. Bílí Tygři i ve druhém utkání pod novým trenérem Rostislavem Čadou uspěli, když navázali na vítězství v Litvínově. Duel rozhodl v rozstřelu Petr Vampola.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu v samostatných nájezdech v Mladé Boleslavi, útočník Liberce Petr Vampola.

Článek

Bílí Tygři poprvé nasadili slovenského reprezentanta Radivojeviče, který přišel z Trenčína. Souboj padesát kilometrů vzdálených soupeřů začal velmi svižně, liberecké obraně dělal problémy hlavně pohyb útočníka Jarůška, který se dostal do několika zajímavých šancí.

Tu největší měl ve 14. minutě při přesilovce, ale na brankovišti nedokázal dopravit puk do sítě a z následného brejku udeřil Liberec. V oslabení ujel Vitásek a prostřelil Ritticha. Hodně prostoru v obranném pásmu domácích dostal o dvě minuty později i Kica, ale zleva trefil boleslavského brankáře.

Krátce po začátku druhé třetiny domácí pykali za hru v šesti a v oslabení málem inkasovali podruhé. Dorážka po střele Vitáska od modré čáry však neplatila, protože rozhodčí těsně před tím přerušil hru. Regulérní byla až druhá branka Barteka, který po polovině prostřední třetiny využil zaváhání Stříteského na modré čáře. Domácí se trápili v zakončení, ale pomohla jim dvojnásobná přesilovka. V 36. minutě ji rychle proměnil Broš a za dalších 98 vteřin, už při hře čtyři na čtyři, srovnal Látal na 2:2.

Třetí třetina začala dvěma přesilovkami Liberce, ale velké šance si Bílí Tygři vypracovali až poté. V dobrých pozicích zakončovali Valský, Radivojevič i Bartek, jenže nemířili přesně a vzápětí je to mohlo mrzet. Domácí obránce Vidmar v 51. minutě přesně přihrál do volného prostoru na útočnou modrou čáru Mikulíkovi, který udělal tři rychlé kroky a střelou k tyči dokonal boleslavský obrat z 0:2 na 3:2.

Liberci však v 55. minutě Bakoš vyrovnávací brankou na 3:3 zajistil prodloužení. V něm měl největší příležitost domácí Lenc, ale dorážel nad bránu a rozhodnout musely nájezdy. V nich se jako jediný trefil ve třetí sérii Vampola.

13. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 36. Broš (D. Výborný, Stříteský), 38. M. Látal (Lenc, Robar), 51. Mikulík (Vidmar) - 14. Vitásek (Bakoš), 32. Bartek, 55. Bakoš (Vampola, P. Jelínek), rozhodující sam. nájezd Vampola. Rozhodčí: Homola, Hejduk - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3960.
Mladá Boleslav: Rittich - Vidmar, Stříteský, Kučný, M. Hruška, Trška, Robar, R. Čermák - Klimenta, Broš, Mikulík - Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Rys, Vrbata, Pacovský - Lenc, Musil, M. Látal. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Liberec: Lašák - Vitásek, Kajínek, Šimek, Výtisk, Kolmann, Voráček - Bakoš, Vampola, P. Jelínek - Bartek, Bulík, Radivojevič - Valský, Filippi, Víšek - A. Dlouhý, T. Urban, Kica. Trenéři: Čada, M. Černý a Láska.

Reklama

Související témata: