Hlavní obsah

Pardubice jsou už druhé. Rozhodly tři góly v řadě, kvitoval asistent Říha obrat v Litvínově

Litvínov

Hokejisté Pardubic se po výhře 4:2 v Litvínově posunuli už na druhé místo tabulky extraligy. Z něj sesadili právě svého pátečního protivníka díky trpělivé hře, podpořené čtyřmi vstřelenými góly a jistotou brankáře Kristana.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický brankář Robert Kristan

Článek

„Viděli jsme kvalitní utkání, v němž jsme předvedli různé výkony v jednotlivých třetinách. Zpočátku se nám hra dařila, vytvořili jsme si poměrně dost brankových příležitostí. Druhá část byla opačná. Nemohli jsme se dostat do patřičného tempa a dá se říci, že často ani za polovinu kluziště. Přesto jsme nakonec odvezli tři body," oddechl si asistent pardubického trenéra Miloš Říha mladší.

Východočeši sice prohrávali 1:2, ale třemi góly v řadě na přelomu druhé a třetí třetiny skóre dokonale otočili ve svůj prospěch. „Nevyužili jsme sice skoro dvouminutovou přesilovku pěti proti třem, ale i po jejím skončení jsme zůstali na kotouči a vyrovnali jsme na 2:2. To byl důležitý moment z hlediska vývoje," přiblížil asistent zlomové chvíle.

Pardubičtí pak doslova vlétli do závěrečného dějství. „Před třetí třetinou jsme si řekli, že musíme začít úplně jinak. A povedlo se nám vstřelit dvě branky z přečíslení. Pak jsme už soustředěně bránili příznivý stav a byl z toho nakonec úspěšný výsledek. I zásluhou Kristana, který tým podržel," liboval si Říha mladší.

Kolář: Na nic jsme nečekali a to je opařilo

Ústřední postavou zápasu byl také pardubický útočník Jan Kolář, který vstřelil rozhodující gól na 3:2. „Věděli jsme, že Litvínov má doma perfektně sehrané přesilovky a není divu, že byli druzí. Ale podařilo se nám přestát jeho tlak i útočné výpady. Ve třetí třetině jsme na nic nečekali, a to je opařilo," podotkl forvard, který ocenil týmový výkon mužstva. „Asi rozhodly naše stoprocentní koncentrace s obětavostí. Uhasili jsme šance soupeře i za cenu lehání do střel a poctivé defenzivy," kvitoval Kolář.

Sám mohl zaznamenat ještě další góly, příležitosti na to měl. „Ale nemrzí mě, že jsem zůstal jen u jedné branky. Bylo by sice lepší přidat pojistku, bodový cíl jsme však splnili a můžeme být spokojení," mínil útočník, který navzdory výborné formě aktuální postavení Pardubic ve špičce nepřeceňuje. „Je pozitivní, jak nám to šlape. Nemusíme dohánět žádnou ztrátu a vycházíme z vyrovnanosti kádru. Excelentně se daří druhému útoku Tybor, Nahodil, Radil. Jejich góly jsou pro nás třešničkou na dortu. Ale musíme být pořád ve střehu, liga je vyrovnaná a průběžné pořadí se může měnit," zakončil Kolář.

Reklama