Hlavní obsah

Krize Slavie se prohlubuje. Už se musíme zvednout, jinak bude zle, tuší Kolařík

Čtyři zápasy, čtyři prohry a hrozivé skóre 3:18. Hokejová Slavia po vcelku slušném vstupu do nové extraligové sezóny zažívá velké trápení. To potvrdila i proti Zlínu, kterému sice podlehla jen 1:2, ale za celý zápas si vytvořila jen tři nadějnější příležitosti. „Nálada v šatně teď není dobrá,“ přiznává zkušený obránce Pavel Kolařík, jenž při zranění Tomici a nemoci Bednáře měl proti Beranům na dresu kapitánské céčko.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radan Lenc (vlevo) z Boleslavi a Pavel Kolařík ze Slavie Praha.

Článek

Co nejvíce vás v současnosti sráží dolů?

Hlavně to, že se na branky strašně nadřeme a navíc si těžko vypracujeme nějakou šanci. Zatímco když uděláme chybu my, dostaneme gól. Proti Zlínu už to sice bylo lepší než poslední zápasy, ale stejně...

V čem jste viděl zlepšení? Protože šancí jste si opět vytvořili jen minimum...

V pohybu a taky už jsme nedělali tolik chyb. Předtím nám soupeři jezdili v přečíslení dvou na jednoho nebo dokonce sami na bránu. Aspoň tohle už se zlepšilo...

Jenže stejně to nestačilo. Zraněný Vlasák a nemocný Bednář Slavii hodně schází, že?

Samozřejmě je to znát, vždyť se nám rozpadla celá první útočná řada (i Tomica je na listině zraněných kvůli ramenu). Ti kluci jsou zkušení a tým strhnou, dokážou hrát u soupeře ve třetině a vytvářet si šance.

Bez Vlasáka a Tomici se však ještě několik zápasů budete muset obejít. Jak se tedy ze současné situace dostat?

Musíme všechno maximálně zjednodušit, z vlastního pásma vyhazovat puky a posílat je do útočné třetiny. A tam jít do soupeře a napadat ho. Jenže my místo toho chceme pořád něco vymýšlet a pak to smrdí.

A disciplína? Proti Zlínu jste měli sedm menších trestů, k tomu Klhůfek dostal trest na pět minut a do konce zápasu...

To není jenom dneska, my máme každý zápas strašně moc vyloučených. To nás také stojí strašně moc sil a sráží nás to dolů. Kdybychom hráli víc v pěti, mohlo to vypadat trošku jinak.

Jakým způsobem se série proher podepisuje na atmosféře v kabině?

Nálada samozřejmě není dobrá, ale musíme se maximálně soustředit na další zápas a hodit to za hlavu. Je třeba jít do dalších zápasů na sto procent a v žádném souboji nepolevit.

V příštích dvou kolech hrajete s Olomoucí a v Liberci, tedy s týmy, které jsou v tabulce okolo vás...

(skočí do řeči) Právě proto se už musíme zvednout a něco vyhrát. Jinak bude zle!

Reklama