Hlavní obsah

Balaštík doplatil na špatné výkony a Zlín venku konečně uspěl. Úleva, přiznal Roman Vlach

Praha

Hrozivá nula v kolonce bodového zisku z kluzišť soupeřů je odstraněna! Hokejisté Zlína ve 13. extraligovém kole na šestý pokus konečně triumfovali venku, když zvítězili na ledě pražské Slavie 2:1. Obejít se přitom museli bez svého kapitána Petra Čajánka, jenž bojuje s blíže nespecifikovaným zraněním, a rovněž Jaroslava Balaštíka. V minulosti jeden z klíčových hráčů Beranů je přitom stoprocentně fit.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský útočník Roman Vlach.

Článek

„Jarda nehrál z výkonnostních důvodů," objasnil na pozápasové tiskové konferenci zlínský asistent trenéra Juraj Jurík. Čtyřiatřicetiletý Balaštík, jenž Beranům pomohl k titulům v roce 2004 i o deset let později, se svezl s bídnými výkony celého mužstva, které je ukotveno na samém dně extraligové tabulky.

Ve dvanácti odehraných zápasech nasbíral Balaštík jen dvě branky a stejný počet asistencí, v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech je na minus pěti. Znamená vyřazení Balaštíka pro duel na Slavii jen výstrahu pro něj, nebo signál, že jej Ševci chtějí vyměnit do jiného klubu? Jasněji bude v nejbližších dnech...

Zlín každopádně konečně zlomil venkovní prokletí, a přestože i po výhře v O2 areně dál zůstává poslední, manko na třináctou Kometu a dvanácté Vítkovice činí už jen tři body. „Je to úleva, výhru venku už jsme opravdu moc potřebovali. Ale je to jen jeden zápas, musíme to potvrdit v neděli v Mladé Boleslavi. Jinak to bude jenom takový záchvěv k ničemu," uvědomuje si Roman Vlach, jenž si připsal asistenci u obou gólů na Slavii.

„Od začátku zápasu jsme byli v pohybu, dobře jsme dostávali kotouče ze třetiny a vytvářeli si i šance. Prostě změna oproti tomu, co jsme hráli v minulých zápasech. Stoprocentní to ale ještě určitě nebylo, musíme toho hodně vylepšit," uvědomuje si Vlach, že se on a jeho spoluhráči nemohou pátečním triumfem uspokojit.

Zlínští v zápase na Slavii dominovali, poklidný průběh ale dostal trhlin v předposlední minutě, kdy sešívaní snížili na 1:2. „V tu chvíli jsme měli nervy, Slavia tlačila, ale řekli jsme si, že to musíme ustát. Pro naše sebevědomí je jedině plus, že se nám to podařilo," těšilo Vlacha.

Reklama

  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín