Hlavní obsah

Dva vstřelené góly byly k ničemu. Udělal jsem rozhodující chybu, litoval litvínovský Lukeš

Litvínov

Hokejisté Litvínova po skončení série osmi vítězství v řadě v extralize vytěžili z posledních tří zápasů „jen“ tři body, což je stálo pokles z druhého na čtvrtou příčku tabulky. Prohra s Libercem 1:4, výhra na Spartě 1:0 a domácí prohra s Pardubicemi 2:4. To je zmíněná bilance, která poněkud zastavila Vervu v rozletu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník František Lukeš dal oba góly Litvínova proti Pardubicím.

Článek

Proto není divu, že autor obou gólů do pardubické sítě František Lukeš nepřikládal svojí statistice valný význam. „Ano, dal jsem dvě branky, ale hokej je týmová hra a moje bilance z pohledu konečného výsledku nic neznamená. Že jsme prohráli podruhé doma, je mrzuté, jenže co se dá dělat? Liga je vyrovnaná a nezbývá nám, než se zvednout a odvézt body v neděli z Karlových Varů," mínil Lukeš.

Mrzelo ho, že se v pátečním kole podílel na situaci, po níž Východočeši srovnali na 2:2. „Ubránili jsme se skoro dvě minuty ve třech proti pěti. Pak jsem měl jistý puk, ale nějak odskočil a zamotalo se to a hostující Petr Sýkora střílel do naší odkryté branky. Prostě jsem udělal chybu, když se mi nepovedlo odvrátit kotouč z naší obranné třetiny. Kdyby to vyšlo, byl by klid a asi bychom v té chvíli neinkasovali," uvědomoval si útočník, který patří ke klíčovým postavám Litvínova.

Rozhodl úvod třetí třetiny

Rovněž brankář Pavel Francouz je v této sezóně takříkajíc v kursu díky své skvělé formě. V čem viděl příčiny nezdaru proti Pardubicím? „Vstoupili jsme špatně do třetí třetiny. Po rychle obdrženém třetím gólu jsme chtěli hned vyrovnat, jenže jsme dostali čtvrtou branku a bylo po zápase," nehledal výmluvy. „Asi jsme měli být trpělivější, protože soupeř ujížděl z brejků. A jejich výborní útočníci umí zakončit. Celkově jsme nebyli horším týmem," přemítal Francouz.

S čím pojedou Litvínovští v neděli do Karlových Varů? „Trenéři nám určitě něco řeknou, jak se poučit z chyb. Chceme se vrátit k naší hře z předešlé vítězné série. Nastoupíme s čistou hlavou a věřím, že vyhrajeme," dodal litvínovský gólman.

Reklama

Související témata: