Hlavní obsah

Brno - Liberec 3:1Liberec poprvé po vedením kouče Čady prohrál v Brně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Ton 1 : 0
35. Ptáček 2 : 0
38. Svoboda 3 : 0
56. Filippi 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna porazili 14. kole Liberec 3:1 a po nevydařeném vstupu do soutěže uspěli ve třetím z posledních čtyř zápasů. Kometa rozhodla o zisku tří bodů ve druhé třetině, v níž vstřelila všechny branky. Bílí Tygři ve svém třetím duelu na ledě soupeřů pod vedením nového kouče Rostislava Čady, který v minulosti v Brně působil, poprvé neuspěli. Jeden gól a jednu asistenci si připsal v týmu Brna Petr Ton.

Foto: Igor Zehl, ČTK

V akci útočník Komety Jan Hruška a liberecký brankář Ján Lašák.

Článek

Liberec vsadil od úvodních minut na útočný hokej a v první třetině častěji střílel. V koncovce mu ale chyběla přesnost, která by platila na pozorně chytajícího brankáře Čiliaka. Kometa si vypracovala v oboustranně rychlém hokeji méně příležitostí, domácí střelci napodobovali protivníka.

Skóre otevřel ve druhé třetině po přihrávce obránce Kempného nejproduktivnější brněnský hráč Ton, na jehož přesnou střelu po ledě k tyči brankář Lašák nereagoval.

Tygři dopláceli na častá vyloučení, i když se v početní výhodě Brňané dlouho nedokázali prosadit. Teprve při páté přesilovce si najel do střeleckého prostoru obránce Ptáček, který po přihrávce Němce od zadního mantinelu přidal druhý gól.

Severočeši v závěru třetiny vypadli z herního rytmu a po chybě v rozehrávce Lašáka překonal Tomáš Svoboda. Zanedlouho ještě poslal puk do sítě obránce Hanzlík, po studia videa ale rozhodčí gól neuznali, neboť o chvíli dříve Lašák při přemístění posunul branku.

Liberci se ještě nabídla v úvodu poslední třetiny možnost korigovat výsledek při dvou přesilovkách. V početní výhodě si ale Bílí Tygři nevytvořili proti pozorné defenzívě protivníka žádnou vážnější střeleckou příležitost. Přesto se Liberci podařilo korigovat čtyři minutu před koncem výsledek zásluhou gólu Filippiho. Hosté se poté ještě pokusili utkání zdramatizovat, Kometa se ale závěrečnému tlaku ubránila.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:1 (0:0, 3:0, 0:1).
Branky a nahrávky: 24. P. Ton (Kempný), 35. Ptáček (V. Němec, P. Ton), 38. T. Svoboda (V. Němec, Kempný) - 56. Filippi (Víšek, D. Kajínek). Rozhodčí: Hradil, R. Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:7, navíc Dlapa (Brno) na 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6776.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Jan Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Malec - P. Ton, V. Němec, J. Hruška - T. Svoboda, L. Čermák, Dočekal - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Kusko, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Liberec: Lašák - Vitásek, D. Kajínek, Šimek, Výtisk, Ulrych, Voráček - Bakoš, Vampola, P. Jelínek - Bartek, Bulík, Radivojevič - Valský, Filippi, Víšek - A. Dlouhý, T. Urban, Kica. Trenéři: Čada, M. Černý a Láska.

Reklama

Související témata: