Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 2:5Sparta díky pěti gólům ve druhé třetině vyhrála v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Kubalík 1 : 0
24. Pech 1 : 1
30. Přibyl 1 : 2
32. Polášek 1 : 3
35. Cingel 1 : 4
37. Mozík 2 : 4
39. Cingel 2 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Sparty vyhráli ve 14. kole na ledě Plzně 5:2 a připsali si třetí výhru venku za sebou. Po první třetině sice hosté prohrávali 1:0, v prostřední dvacetiminutovce ale utkání zlomili na svou stranu, když dokázali nastřílet pět gólů. Dvěma trefami se blýskl Lukáš Cingel a gól a dvě přihrávky si připsal obránce Adam Polášek.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský brankář Matěj Machovský a obránce Sparty Marek Ďaloga.

Článek

Domácí nastoupili bez nejproduktivnějšího hráče Václava Pletky, přesto se v úvodu pokoušeli Spartu zatlačit do jejího obranného pásma. Gólmana Novotného vystrašila až tvrdá střela Tomáš Sýkory v 7. minutě mířící nad a vzápětí v dobré pozici na brankovišti nepřesně zakončoval také Kratěna.

Vedoucí trefy se Plzeň dočkala až během přesilové hry ve 13. minutě, kdy se ujala tvrdá střela Kubalíka z pravého kruhu. Před koncem první třetiny mohli hosté srovnat, po rychlém brejku našel Klimek na druhém křídle najíždějícího Ďalogu, jenž ale zblízka přestřelil.

Deset vteřin po začátku prostřední části ovšem Ďaloga přihrál na levé křídlo rozjetému Pechovi, který svižnou střelou ke vzdálenější tyči vyrovnal. Domácí poté viditelně znervózněli a lépe bruslící hráči Sparty převzali iniciativu.

Ve 29. minutě navíc pykal na trestné lavici Pulpán a Přibyl dvojitou dorážkou na 2:1 zužitkoval přesilovku. O 74 vteřin později potrestali hosté další faul domácích, když křížnou přihrávku Hlinky trefil bez přípravy z levého kruhu Polášek. Černou pětiminutovku Indiánů uzavřel ve 35. minutě Cingel, jenž nekrytý na brankovišti usměrnil nabídku Saboliče z rohu na 1:4.

Otřesení domácí se probrali až díky vyloučení Saboliče, jež využil k nechytatelné ráně z voleje Mozík. Dvě minuty na to ovšem Machovský propustil za svá záda nahození Cingela od mantinelu a nechal se po páté obdržené brance vystřídat Mensatorem.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili domácí s cílem rychle snížit, ale hosté pozorně bránili a do mnoha šancí je už nepustili. Při Indrákově teči Spartu podržel skvělým zákrokem Novotný a Inidáni nedokázali skórovat ani při přesilové hře. V 54. minutě nedokázal za ležícího Novotného zasunout kotouč po výjezdu zpoza branky Balej a na druhé straně Mensator stačil lapačkou zastavit bekhendový pokus rozjetého Saboliče. Sparta tak vyhrála pátý z posledních šesti zápasů.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 2:5 (1:0, 1:5, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Kubalík (Simon), 37. Mozík (Kadlec) - 21. Pech (Ďaloga), 30. Přibyl (J. Hlinka, Polášek), 32. Polášek (J. Hlinka, Přibyl), 35. Cingel (Sabolič, Polášek), 39. Cingel (Ďaloga). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5, navíc Mozík - Sabolič oba 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 5040.
Plzeň: Machovský (39. Mensator) - Kadlec, Moravčík, Kubka, Pulpán, Mozík, J. Jeřábek, od 52. navíc Boháč - Balej, Divíšek, J. Sýkora - M. Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Kratěna, Lev, Kubalík - Indrák, Simon, Schleiss, od 49. navíc M. Beran. Trenéři: Razým, Michal Straka a J. Špaček.
Sparta: F. Novotný - Hrbas, Barinka, Piskáček, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Pilař - Kumstát, Pech, Rolinek - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Klimek, Cingel, Sabolič - Dvořáček, Volek, J. Černoch. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: