Hlavní obsah

Slavia - Olomouc 2:3 SNOlomouc vyhrála po nájezdech na Slavii. Pražané pokračují v trápení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Hrňa 0 : 1
9. Klhůfek 1 : 1
10. Bednář 2 : 1
44. Jergl 2 : 2
65. Marosz (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce zvítězili ve 14. kole extraligy na ledě pražské Slavie 3:2 po samostatných nájezdech a připsali si třetí výhru z posledních čtyř zápasů. Slavia naopak pokračuje v trápení a prohrála už popáté za sebou. Vítěznou branku v rozstřelu si připsal Rostislav Marosz.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Olomouce se radují z vítězství.

Článek

Slavia nastoupila už s uzdraveným kapitánem Bednářem, který chyběl v pátečním duelu se Zlínem, a s pozměněným složením formací. Lépe do zápasu vstoupil extraligový nováček. Při hře čtyř proti čtyřem dostal prostor k zakončení na levém kruhu Hrňa a připsal si osmou trefu v sezoně. Další možnost měl z dorážky Knotek a v následné přesilovce hostů Furcha prověřil Jergl.

Slavia se dočkala vyrovnání v deváté minutě, kdy po brejku po Vasově přihrávce překonal Trvaje Klhůfek. Hned za 36 vteřin strhli Pražané vedení na svou stranu. Valach předložil puk Bednářovi, který u pravé tyče zakončoval do prázdné branky. Další šance úvodní část nenabídla ani při trestu domácího Baráka a hostujícího Marosze.

Blízko vyrovnání byl ve 23. minutě Kucharczyk, ale Furcha z dobré pozice nepřekonal. Na druhé straně pálil Valach. Domácí ve druhé části nevyužili dvě přesilovky při trestech Jergla a Majeského, když při druhé mohl zakončovat po Bednářově přihrávce Školiak, ale netrefil puk. Před pauzou mohl smazat ztrátu Olomouce kapitán Patera, který však nezamířil přesně.

V úvodu třetí třetiny se prodral před branku Vas a následně nepropálil obranný val Valach. Pak se na druhé straně ocitl sám před Furchem Cibák, ale neuspěl. Ve 44. minutě už Olomouc vyrovnala, když se do útočného pásma probil Buc, Patera přistrčil puk Jerglovi, který se radoval z první extraligové branky v kariéře. Další možnost hostů měl Kucharczyk.

S blížícím se koncem se Slavia dostala do náporu a Trvaj kryl pokusy Sklenáře a Vase. Přerušilo jej však Novákovo vyloučení a rozhodnout mohl Herman. Prodloužení mohl ještě odvrátit domácí Poletín, ale také šanci neproměnil. V nastavení Trvaje nepřekonal Školiak. V nájezdech se prosadili jen hostující Marosz a Hrňa.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - HC Olomouc 2:3 po sam. nájezdech (2:1, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Klhůfek (Vas, Poletín), 10. Bednář (Valach, Školiak) - 4. Hrňa (Marosz, Skrbek), 44. Jergl (Patera, Buc), rozhodující sam. nájezd Marosz. Rozhodčí: Hodek, T. Horák - Komárek, J. Ondráček. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 2723.
Slavia: Furch - Valach, Beňovič, Kolařík, Barák, Novák, Štich, Krejčí - Bednář, Školiak, Sklenář - Stránský, T. Doležal, J. Doležal - Poletín, Vas, Klhůfek - J. Veselý, Babka. Trenéři: Lubina a J. Beránek.
Olomouc: Trvaj - Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek, Rašner, Ondrušek - Rác, Marosz, Cibák - Jergl, Patera, Buc - Hrňa, Herman, Laš - Kucharczyk, J. Knotek, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice