Hlavní obsah

Zoufalý Bednář po páté porážce slávistů v řadě už začal mluvit o Bohnicích

Praha

Slávisté se sice v hokejové extralize dočkali prvního říjnového bodu, žádnou velkou radost z toho kapitán Jaroslav Bednář ale neměl. „Pátá porážka v řadě a hlavně v naší hře pořád nic pozitivního nevidím,“ štvalo 37letého útočníka, jehož gól sice dovršil obrat během 36 sekund, ale Olomouc se lehce vrátila do hry. V nájezdech pak urvala své druhé vítězství na cizím ledě a poprvé v sezóně bodovala dvakrát po sobě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Jaroslav Bednář.

Článek

Slávistická krize se naopak zdá stále hlubší. „Když zahrajeme solidně jen pár minut a jinak vyrábíme takové chyby, že by z toho gólman musel skončit v Bohnicích, tak se nemůžeme divit," líčil naštvaně Bednář a hodně si vyčítal své zakončení při nájezdu. „Možná i z té frustrace, co na ledě celou dobu předvádíme, udělám přesně, co nesmím a pošlu to Trvajovi na lapačku, kterou má výtečnou," zpytoval svědomí.

Slavia padla ve všech pěti říjnových zápasech při celkovém skóre 5:21. „Když bych dal laťku hodně nízko, tak řeknu, že jsem rád alespoň za bod. Jenže hokejový projev není dobrý," připustil i trenér Ladislav Lubina, podle nějž se tým trápí hlavně v produktivitě. „Snažíme se na tom dělat v tréninku, jenže v zápasech to vidět není. Spíš je děsně znát absence zkušených útočníků," litoval kouč zranění Vlasáka s Tomicou.

Slávisté doplácí na zbytečné chyby. „Pořád si je ukazujeme u videa, jenže nebereme si z toho žádné poučení. Úplně se vytratila disciplína a koncentrovanost, neplníme si základní hokejové věci," vztekal se Bednář. „Místo abychom hráli jednoduše, tak zkoušíme hokej, na nějž prostě nemáme kvalitu. Když si nedáme říct, nejlepší by asi bylo sebrat se a jít hrát někam na rybník," krčil rameny kapitán.

Reklama