Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 2:1Karlovy Vary udolaly Litvínov a ukončily sérii tří porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Pšurný 1 : 0
32. Hübl 1 : 1
43. Hruška 2 : 1
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů udolali ve 14. kole extraligy Litvínov 2:1 a ukončili tak sérii tří porážek. Severočeši si po osmizápasové sérii bez porážky na začátku sezony připsali třetí nezdar ve čtyřech zápasech. Podkrušnohorské derby rozhodl ve 43. minutě Radim Hruška.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hráči Karlových Varů se radují z gólu.

Článek

Prestižní souboj začali lépe domácí. Ve 2. minutě vybojoval puk za hostující brankou Balán a po jeho nahrávce Pšurný, ještě v minulé sezóně hráč Litvínova, otevřel skóre. O několik minut později mohl po chybě hostující obrany navýšit skóre Vojtěch Tomeček, ale pozorného Francouze neprostřelil.

Litvínov i s veteránem Šlégrem v sestavě ožil při vyloučení Dudy, ale jeho stupňující tlak nevedl k větší brankové příležitosti. V 15. minutě se do šance dostal domácí David Hruška, Francouze ale překonat nedokázal.

Druhá třetina se změnila v přehlídku nedovolených zákroků a to zejména ze strany domácích. Mezi 25. až 29. minutou byli postupně vyloučeni čtyři hráči Energie a umožnili prakticky bez přerušení hrát hostům o jednoho muže v poli navíc, 26 sekund měli výhodu pět na tři. Karlovy Vary i díky výbornému Závorkovi dlouho odolávaly, ale hostům se nakonec vyrovnat podařilo. Ve 32. minutě se o to postaral Hübl.

V zápase nebylo mnoho minut, kdy se hrálo v plném počtu. Série vyloučených pokračovala i závěrečném dějství. Při Skleničkově trestu nedokázal Francouz zkrotit střelu Balána, pohotově dorážející Radim Hruška vrátil vedení opět na stranu domácích a zároveň oslavil svůj pětistý zápas v extralize.

Po obdržené brance hráči z lázeňského města zuby nehty odolávaly tlaku Vervy, který kulminoval v posledních minutách. Vyrovnání na hokejce měli Martynek, Lukeš a zejména Ručinský, který patnáct vteřin před koncem minul zcela sám puk před Závorkou a nezabranil tak první porážce černožlutých na ledě soupeřů v sezóně.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. R. Pšurný (Balán, V. Tomeček), 43. R. Hruška (Balán, Šmach) - 32. Hübl (Lukeš, Ručinský). Rozhodčí: Lacina, Úlehla - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:1. Diváci: 2895.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, T. Dvořák - Duda, J. Kverka ml., Vachovec - D. Hruška, Skuhravý, Heizer - V. Tomeček, Balán, R. Pšurný - Koblasa, R. Hruška, Štals. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Šlégr, Zeman, Sklenička - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Ručinský - Písařík, Piroš, Gerhát - Šrámek, Smolka, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata: