Hlavní obsah

Stačila jedna teč a Lašákova psychika byla nahlodaná, radoval se z výhry Komety Ptáček

Brno

Liberecký brankář Lašák v úvodní třetině extraligového duelu v Brně úspěšně odolával velkému tlaku Komety, ale v prostřední dvacetiminutovce už domácí hokejisté udeřili. Vybudovali si v ní rozhodující tříbrankový náskok, hosté se pak zmohli už jen na čestný gól.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brankář Komety Marek Čiliak (vlevo) se na konci zápasu zdraví se svým libereckým protějškem Jánem Lašákem.

Článek

„Lašák dlouho zářil, pochytal i téměř nemožné. Poté ale stačila jedna šikovná Tonova teč a jeho psychika byla rázem nahlodaná," pochvaloval si autor druhé branky Komety František Ptáček. „Je dobře, že jsme po Slavii už podruhé doma celkem v poklidu zvítězili. Škoda jen, že se nám znovu nepodařilo udržet čisté konto. Gólman Čiliak je z toho v kabině smutný," prozradil zkušený bek s úsměvem na parťáka.

Také útočník Tomáš Svoboda s povděkem kvitoval, že se Brňané po katastrofálním vstupu do sezóny neustále zlepšují. „V pátek v Hradci jsme sice padli, ale herně se zvedáme. Liberec jsme předčili pohybem a přesnější rozehrávkou," všiml si. Stejně jako v duelu s Mountfieldem přišla Kometa opět o jeden gól po prostudování záznamu. „Vyhráli jsme, proto to tentokrát tolik nebolelo. Netuším, jestli se proti nám videorozhodčí spikli," vtipkoval Svoboda.

Čada ve svém Brně narazil

To Liberečtí odjížděli domů v mnohem horší náladě. Ve třetím zápase pod vedením trenéra Čady prohráli, a zrovna v Brně, odkud nový kouč pochází. „Při přípravě na utkání nám to připomněl, a byť nám nic výslovně neslíbil, určitě bychom se nějaké odměny za výhru od něj dočkali. Jenže jsme vlastními chybami totálně zpackali druhou třetinu. To se týká i mě. Moc mě mrzí, že jsme ho o radost bodovat v rodném městě připravili," smutnil obránce Ondřej Vitásek.

Na nepovedeném utkání však našel aspoň jedno pozitivum. „V poslední části jsme se výrazně zlepšili a po snížení na 1:3 jsem chvíli věřil, že se dá se zápasem ještě něco dělat. Další góly se nám už sice přidat nepodařilo, ale přece jen je to pro nás povzbuzení do dalších střetnutí," říkal Vitásek.

Reklama

Související témata: