Hlavní obsah

Oceláři zvládli bitvu o šest bodů. Zahráli jsme jako tým, těšilo Draveckého

Třinec

Duel nejlepších extraligových týmů v první čtvrtině základní části rozhodli hokejisté Třince výrazně lepší efektivitou před brankou soupeře. V tabulce tak Pardubicím pláchli už o sedm bodů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

(Zleva) Martin Adamský, Jiří Polanský a Zbyněk Irgl (všichni z Třince) se radují z gólu proti Pardubicím.

Článek

„Zcela jistě rozhodlo zakončení," tvrdil zkušený pardubický útočník Jan Kolář. „Zatímco Třinec svoje šance proměnil, my jsme nepotrestali chyby, jichž se dopustil. Několikrát jsme měli dobré přečíslení, ale gól z toho nevytěžili." Podle Koláře druhým vážným důvodem pardubické prohry byla slabší první třetina. „Rozjezd jsme měli pomalejší a tím jsme třinecké hráče posadili na koně.

Začali si věřit, a přestože v první polovině druhé třetiny jsme je přehrávali a skóre srovnali, oni se rychle zvedli."

Pardubický trenér Zdeněk Venera mluvil podobně. „Třinec byl efektivnější před naší brankou, hlavně v koncovce. Potvrdil formu z úvodu soutěže." Třinci tentokrát ohromně pomohl Slovák Vladimír Dravecký. Útočník se zkušenostmi z ruské KHL vstřelil první branku zápasu a na druhé se významně podílel. „Já měl dobré gólové možnosti v mnoha zápasech, ale trefil jsem se jenom jednou. Snad jsem to teď zlomil a začnu týmu pomáhat, jak bych si představoval."

Dravecký: Prohra se Spartou je u fanoušků nejspíš smazána

Devětadvacetiletý hráč ocenil výkon Ocelářů. „Proti Pardubicím jsme jako tým zahráli velmi dobře, zodpovědně. Páteční porážka se Spartou je u našich skvělých fanoušků nejspíše smazána."

V posledních utkáních se Třinec trápil v přesilovkách. Včera využil jednu a stačily mu k tomu pouhé čtyři vteřiny. „Bylo to přesně tak, jak by se přesilovky hrát měly. Jednoduše a hodně se tlačit do brány," poznamenal Dravecký.

Také asistent Václav Varaďa využitou přesilovku vypíchl jako plus. „Jsme fakt rádi, že jsme si konečně pomohli gólem v početní výhodě. S Pardubicemi to podle postavení v tabulce byla bitva o šest bodů. Zvládli jsme ji."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články