Hlavní obsah

Hokejisté Sparty budou hrát extraligu v Holešovicích

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty budou i nadále hrát domácí extraligové zápasy v T-Mobile Areně v Holešovicích. Vedení klubu se definitivně rozhodlo nepřijmout nabídku společnosti Bestsport, která se stará o provoz Sazka Areny, a do nové multifunkční haly v Libni se nepřestěhuje.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Hokejisté pražské Sparty budou mít i v letošní sezóně domácí led v pražských Holešovicích.

Článek

"Tuto alternativu jsme skutečně zvažovali a detailně jsme se jí zabývali. Po intenzivních jednáních jsme se však rozhodli setrvat v prostorách holešovické T-Mobile Areny, kde klub hraje svá domácí utkání už 40 let, a která je tradičním útočištěm Sparty," uvedli v tiskové zprávě zástupci Sparty. Sazka Arena tak zůstane domovským stánkem druhého pražského celku Slavie.

O možnosti, že by Sparta změnila dějiště svých domácích zápasů, se začalo mluvit v červnu, kdy se vedení libeňské arény opět snažilo zlákat holešovický tým do svých prostor. Již tehdy ale ředitel Sparty Luboš Koželuh tvrdil, že je to nepravděpodobné. "Máme svoji halu, se kterou jsme historicky spjatí. Přes to nejede vlak," řekl Koželuh.

Sparta má T-Mobile Arenu pronajatou za symbolický nájem od města na 30 let. Momentálně pokračuje v jejím postupném vylepšování. Nyní přišlo na řadu osvětlení, vylepšení informační 'kostky' nad ledem a rekonstrukce sociálního zařízení. Podle dnešního vyjádření Sparty se rozhodnutí vztahuje jen na sezonu 2005/2006, takže v budoucnosti není stěhování klubu vyloučeno.

Reklama

Související témata: