Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 1:2Čadovi se domácí premiéra nevydařila. Výhru Plzně v Liberci zařídil Pletka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Pletka 0 : 1
36. Pletka 0 : 2
56. Urban 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce prohráli v dohrávce 10. kola Tipsport extraligy při domácí premiéře nového trenéra Rostislava Čady s Plzní 1:2 a nástupce Pavla Hynka si po úvodních dvou výhrách připsal druhou porážku za sebou. Vítězství Indiánů zařídil dvěma góly v přesilovkách Václav Pletka, za Bílé Tygry jen snížil v 56. minutě Tomáš Urban.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Plzeňský útočník Václav Pletka poprvé překonává libereckého brankáře Jána Lašáka.

Článek
Fotogalerie

Čada nemohl nadále počítat s obránci Škoulou, Dernerem a Gřegořkem a útočníky Krenželokem, Jassem či Vlachem. Hned v úvodní minutě se ocitl v šanci hostující Kubalík, ale zamířil jen do Lašáka. Na druhé straně v šesté minutě připravil Vampola možnost pro Bakoše, který byl sám před Mensatorem, ale zvolil místo zakončení přihrávku do horší pozice.

Pak z mezikruží minul Lašákovu branku osamocený Hollweg, ale následně v desáté minutě se při Voráčkově trestu už skóre změnilo. Nejdříve v oslabení po přečíslení s Bulíkem nepřekonal plzeňského gólmana Vampola a vzápětí se radovali hosté. Mozík uvolnil Pletku, který byl před Lašákem nepokrytý a po kličce do bekhendu zamířil do prázdné branky.

Domácí přečkali další dvě oslabení po Výtiskově faulu a Vampolově trestu za nafilmovaný pád a ve 24. minutě při plném počtu hráčů na ledě byli blízko gólu opět Indiáni, ale Indrák nedokázal zakončit do odkryté části branky. Při první liberecké početní výhodě prověřil Mensatora Vampola.

Náskok Indiánů pojistil Pletka

Po sérii vyloučení fauloval ve 32. minutě při hře čtyř proti čtyřem v šanci Voráček Pletku, který však nařízené trestné střílení neproměnil. Lašák puk po bekhendové kličce mezi betony v posledních chvíli vykopl. Pletka si ale za tři a půl minuty spravil chuť, když se při trestu Valského prosadil z dorážky po Kadlecově střele.

Liberec se marně snažil smazat ztrátu. Nepomohly mu ani přesilovky při vyloučeních Dvořáka, Lva a Mozíka. Obléhání Mensatorovy branky ke snížení nevedlo. Lašáka naopak ohrozil už v plném počtu Kubalík. Potom neprotlačil kotouč Bakoš. V 56. minutě se už domácí zaradovali, když po Voráčkově ráně dorážel úspěšně Urban. Zápas mohl poslat do prodloužení Bartek, velkou šanci na vyrovnání spálil.

10. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 56. T. Urban (Voráček, Radivojevič) - 10. Pletka (Mozík, J. Sýkora), 36. Pletka (Kadlec, Kratěna). Rozhodčí: Hodek, Fraňo - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:6, navíc Ulrych (Liberec) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 4099.
Liberec: Lašák - Vitásek, Kajínek, Šimek, Výtisk, Ulrych, Voráček - Bakoš, Vampola, Bulík - Bartek, Filippi, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Kica - A. Dlouhý, T. Urban, Víšek. Trenéři: Čada, M. Černý a Láska.
Plzeň: Mensator - Kadlec, Jeřábek, Mozík, Boháč, Kubka, Pulpán - J. Sýkora, Kratěna, Pletka - Balej, Lev, Kubalík - Indrák, Simon, Schleiss - M. Dvořák, T. Sýkora, Hollweg. Trenéři: Razým, Michal Straka a J. Špaček.

Reklama

Související témata: