Hlavní obsah

Škoulovi situace nedovoluje opustit rodinu, vysvětlil kouč Čada absenci zkušeného obránce

Josef PešoutPrávo

Nový trenér libereckých hokejistů Rostislav Čada se po třech zápasech na ledě soupeřů představil na střídačce Bílých Tygrů domácímu publiku až v dohrávce s Plzní. Ale nedočkal se bodového zisku kvůli porážce 1:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Liberce Rostislav Čada při utkání s Plzní.

Článek

Liberci přitom už poněkolikáté chyběl nejzkušenější obránce Martin Škoula. „Schází z důvodů velmi vážné rodinné situace, která mu nedovoluje opustit rodinu,“ vysvětlil kouč absenci protřelého beka.

„O tom, že ho postrádáme ve hře, svědčí fakt, že byl podle některých kritérií hodnocen jako nejlepší obránce extraligy. Není jednoduché ho nahradit v přesilovkách i v oslabení. Problém ještě navyšuje skutečnost, že nám chybí navíc další tři obránci. Věřím, že se i ve spolupráci s lékaři podaří dát dohromady kluky s náznakem virózy, abychom měli na čtvrteční utkání k dispozici aspoň šest beků,“ uvažoval Čada. „Využíváme mladé hráče z farmy v Benátkách nad Jizerou, kteří srdnatě bojují a zatím se svého úkolu a šancí zhosťují velmi dobře,“ podotkl trenér Severočechů.

V zápase s Plzní litoval nepovedeného začátku. „Měli jsme ho horší, než soupeř. V prvních dvou třetinách využili hosté dvě přesilovky, což rozhodlo o výsledku. Přesto musím tým pochválit za bojovnost, snahu a úsilí o zvrat ve vývoji zápasu. Chtěli jsme získat body v domácím prostředí a mrzí mě, že jsme vyšli naprázdno,“ konstatoval Čada.

Pletka se rád vrací

Plzeňský trenér Milan Razým naopak netajil spokojenost: „Chválím hráče za výborný kolektivní výkon od gólmana po posledního útočníka. Díky obětavosti jsme vybojovali tři body a využili jsme přesilovky podle představ. Liberec vystupňoval tempo a vyšla mu snaha po kontaktním gólu. Byla to pro nás komplikace v závěru, ale výhru jsme už uhájili. Po celou dobu a hlavně ve třetí třetině tým podržel brankář Mensator.“

Oba góly Západočechů obstaral Václav Pletka. „Dřív mi to tam nepadalo a konečně jsem mužstvu pomohl výraznějším způsobem. Zaplaťpánbůh i za dvě branky. Kdybych dal trestné střílení, mohl z toho být dokonce hattrick. Po vítězství mě to však nemrzí,“ tvrdil útočník, který kdysi působil i v Liberci. „Už je to dlouho. Z tehdejšího kádru zůstali asi jen dva hráči a kustodi. Je tady ale pořád krásná hala a rád se sem vracím. A zvlášť v případě, když vyhrajeme jako v úterý,“ liboval si Pletka.

Reklama

Související témata: