Hlavní obsah

Své dva góly proti Liberci nepřeceňoval. Zodpovědnost beru na sebe, říkal plzeňský Pletka

Liberec

Dvě ústřední postavy měli hokejisté Škody Plzeň při vítězném extraligovém duelu v Liberci. Útočník Václav Pletka vstřelil oba góly Západočechů a brankář Lukáš Mensator podpořil kvalitní obrannou hru celého týmu spolehlivým výkonem, když inkasoval pouze jednou až v závěru zápasu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Plzeňský Václav Pletka poprvé překonává libereckého brankáře Jána Lašáka.

Článek

„Svoji bilanci bych nepřeceňoval," tvrdil Pletka. „Přece jen nám v létě odešli zkušení hráči a je na nás ostatních, co už také hrajeme extraligu nějaký rok, abychom zodpovědnost vzali na sebe. A vedle nás se musí mladí trochu zorientovat. Věřím, že týmová souhra bude pořád lepší a lepší," přemítal pětatřicetiletý útočník, který si cení každého úspěšného výsledku.

„Liga je vyrovnaná a celky ze středu tabulky se mohou rychle posunout nahoru nebo spadnout níž. Stačí třikrát vyhrát a jste v popředí, naopak eventuální tři porážky v řadě vás srazí dolů. Proto musíme vycházet ze zabezpečené obrany a čekat na chyby soupeřů. S tím pojedeme i v pátek do Litvínova, který je posílen výhrou z Vítkovic," rozebíral Pletka.

Ambice Plzně vyjádřil přesvědčivě. „Jelikož Třinec všechny protivníky válcuje a je v pohodě, na něj asi nedosáhneme. Našim kvalitám by v současnosti odpovídal zlatý střed tabulky, od něhož se případně můžeme odrazit," podotkl.

Mensatora nemrzelo, že v závěru přišel o nulu

Lukáš Mensator v extralize letos zatím paběrkoval. „V Liberci jsem chytal teprve potřetí, z toho podruhé od začátku. Trenér mi po zápase se Spartou, do něhož jsem naskočil až v jeho v průběhu, řekl, že mi dá příště důvěru. Tak jsem se snažil odvést na ledě maximum. Zvládli jsme to se štěstím," oddechl si gólman.

K uhájení čistého konta mu scházely čtyři minuty. „Už jsem v extralize dlouho na to, abych věděl, že góly padají i v posledních vteřinách. Takže mě to vzhledem k vítězství nemrzí. Nuly příliš nepočítám. Je lepší vyhrát s obdrženým gólem, než třeba po remíze 0:0 prohrát na nájezdy," nabídl Mensator svůj přístup k brankářskému řemeslu.

Za obměněnou plzeňskou obranou si rychle zvykl. „Nejsou tady Jirka Hanzlík, Frolo, Seman, ale zase přišli Kadlec, Pulpán a zlepšují se i kluci, kteří jsou v týmu třeba třetí sezónu. Zatím to zvládáme," pokýval hlavou brankář. Stejně jako Pletka má v otázce cílů jasno. „Všechny celky chtějí být v horní polovině tabulky, což je i naším předsevzetím," zakončil Mensator.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články