Hlavní obsah

Trenér Razým chce využít toho, že se od Plzně tolik nečeká

Plzeň

Hokejová Plzeň už není tolik v centru pozornosti jako v předešlých dvou sezónách, kdy slavila mistrovský titul v extralize a následně vystupovala v roli obhájce. „Bylo to dáno i přítomností klubového šéfa a hráčské ikony Martina Straky na extraligovém ledě, letos jsme spíše v závětří. Ale nevadí nám to, máme čas na klidnější práci a spíš bychom chtěli nové situace využít,“ říká v rozhovoru trenér Milan Razým.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský trenér Milan Razým (vpředu).

Článek

Jaký je současný stav plzeňského týmu?

Loni nás naštěstí nepotkala mistrovská kocovina, jako se s ní momentálně potýká Zlín. Ustáli jsme to celkem v normálu a bez excesů. V létě ale došlo k velké generační výměně. Nahradit zkušené hráče Straku, Hanzlíka, Vlasáka, Frola, Semana a další není jednoduché. Zapracováváme do sestavy kluky ročníků narození 1994 a 95. Hrají dobře a mohu je pochválit. V jejich přechodu do áčka zatím nevidím problém, což je pozitivní zpráva pro plzeňský hokej.

Vnímáte i menší tlak ze strany okolí oproti minulým ročníkům?

Letos se od nás tolik neočekává jako v hráčské éře Martina Straky. Je jasné, že nepatříme do okruhu favoritů jako dříve. Ale neznamená to, že polevujeme v pracovitosti. Chceme se dostat do play-off a znovu uspět. Kdo by snad v klubu řekl, že Plzni stačí skromnější cíle, pak bychom hokej nemuseli dělat na této úrovni. Ale takové tendence nejsou.

Jak se dají charakterizovat výkony mužstva?

Jako na houpačce. Máme výkyvy. Jednou zahrajeme skvěle a potom velmi špatně a takříkajíc vypadneme z role. Mám tím na mysli třeba pět inkasovaných branek po hrubých chybách během jedné třetiny proti Spartě. Je těžké udržet potřebnou výkonnost delší dobu už vzhledem ke zmíněné obměně kádru.

Jste spokojeni s bodovým ziskem?

V úterý jsme v Liberci dohráli první čtvrtinu, v níž jsme získali devatenáct bodů. Loni jich bylo dvacet, takže se držíme v těchto intencích. Celkově to je dobrý počin. Hlavně musíme ve střádání bodů podobným tempem pokračovat. A to už v pátek na ledě Litvínova.

Jak řešíte brankářskou otázku?

Matěj Machovský byl loni nejlepším gólmanem po základní části a řekl si pro letošek o místo jedničky. I u brankáře je složité potvrdit formu z předešlé sezóny. Ale naštěstí máme i Lukáše Mensatora, který se pozice dvojky zhostil výborně. Je to inteligentní a hodný kluk a letos čekal na šanci. Dostal důvěru při zápase v Liberci a zaslouží si, aby chytal i v příštím zápase.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec