Hlavní obsah

Honejsek hlásí návrat do extraligy. Ne však do Zlína, ale do brněnské Komety!

Praha
Aktualizováno

Hokejový útočník Antonín Honejsek se vrací do české extraligy. Třiadvacetileté křídlo, které před třemi týdny i kvůli zdravotním problémům ukončilo angažmá ve finském klubu Blues Espoo, se však nevrací do Zlína, s nímž v uplynulé sezóně vybojoval mistrovský titul. Honejsek se totiž dohodl s brněnskou Kometou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonín Honejsek na tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

Účastník juniorského mistrovství světa 2011 jednal i o svém návratu do Zlína, nakonec se ale rozhodl pro Kometu, se kterou už ve středu absolvoval trénink a během středy či čtvrtka by měl s klubem podepsat smlouvu.

„Po návratu z Finska se potřeboval dát hlavně zdravotně do pořádku, teď už je fit a má chuť hrát," uvedl zástupce hráče Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest. „Možností, kde působit, bylo víc. Věděli jsme o zájmu Zlína, ale hráčovým přáním bylo zkusit už něco jiného a vše vyústilo v angažmá v Brně, kde už ve středu trénoval," prozradil Spálenka.

Premiéru za Brno může zažít ve Zlíně

Prostějovský rodák, který si v roce 2012 připsal i dva starty za seniorskou reprezentaci, by tak za Brno mohl nastoupit už v pátečním patnáctém kole Tipsport extraligy. A mělo by to pro něj pikantní příchuť! Kometa totiž hraje ve Zlíně, hráčově mateřském klubu.

Bylo by tak zajímavé sledovat, jak v repríze finále minulého ročníku zareagují příznivci Beranů na Honejskův přesun do Brna. „Záleží na tom, jak se stihne vyřídit transferkarta. Naskočit chce určitě co nejdřív," dodal Spálenka.

Honejsek se v Espoo i vinou zdravotních komplikací neprosadil podle svých představ, za klub odehrál v nejvyšší finské lize jen dva zápasy, v nichž vstřelil jeden gól. K jednomu utkání pak nastoupil i ve druhé finské soutěži za tým Kiekko-Vantaa.

V české extralize až dosud oblékal výhradně dres Zlína, v součtu s play off odehrál 157 duelů. Zaznamenal v nich 49 branek a 41 asistencí.

Reklama