Hlavní obsah

Kouč Komety Kýhos se kaje. Hradci se omlouvá za svůj výrok, pramenil prý z frustrace

Uvědomuje si, že po pátečním utkání 13. extraligového kola v Hradci Králové přestřelil a nyní se kaje. Trenér hokejistů Komety se východočeskému klubu omlouvá za svá slova, že o prohře jeho svěřenců 2:3 rozhodl neuznaný gól Brna ze závěru druhé třetiny, z čehož obvinil funkcionáře hradeckého klubu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér hokejistů Komety Brno Vladimír Kýhos.

Článek

Za stavu 2:2 nahazoval obránce Jan Hanzlík kotouč na branku domácího týmu a nebylo patrné, jestli jej hradecký zadák Peter Frühauf odpálil do bezpečí ještě předtím, než puk přešel celým svým objemem brankovou čáru.

Sudí Turčan s Úlehlou následně po čtrnáctiminutové poradě s videorozhodčím branku neuznali. Kometa pak ve třetí třetině inkasovala rozhodující branku a Kýhos na pozápasové tiskové konferenci soptil. „Myslím, že o utkání rozhodl náš neuznaný gól. Asi tady rozhodovali (hradečtí) funkcionáři. Není mi jasné, jak může rozhodčí říct, že je neprůkazný záběr, když jsou za bránou tři kamery," čertil se v pátek Kýhos.

Teď ale svá slova bere zpět, brněnský klub se prostřednictvím jeho slov na svých internetových stránkách Mountfieldu omlouvá. „Tvrzení o tom, že o neuznání branky našeho týmu asi bohužel rozhodli funkcionáři, se nezakládá na pravdě. Nechtěl jsem ani urazit nikoho z Tipsport extraligy nebo z rozhodčích," napsal trenér Komety.

„Přijměte prosím omluvu za nepříjemnosti, které mohly mým výrokem vzniknout. Omlouvám se také všem partnerům i fanouškům obou klubů a doufám, že mé nešťastné vyjádření z frustrace bude pochopeno jako omyl a moje osobní chyba, která už se nebude opakovat. Děkuji všem za pochopení," uzavírá Kýhos.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice