Hlavní obsah

Liberecký útočník Valský dostal třízápasový trest

Hokejisté Liberce se v nejbližších třech zápasech extraligy budou muset obejít bez útočníka Jakuba Valského. Disciplinární komise soutěže mu zastavila činnost za faul na Miroslava Indráka z Plzně v úterní dohrávce 10. kola. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Valský (vpravo) v dresu české reprezentace v souboji s Andreasem Oksnesem z Norska.

Článek

Valský fauloval Indráka ve 35. minutě duelu, kdy se jako třetí hráč zapojil do souboje plzeňského útočníka s domácím Petrem Jelínkem. Indrák navíc nebyl v držení puku.

"Protihráč tak měl minimální možnost střetu se vyhnout. Při zákroku se hráč dopustil zcela prokazatelného aktivního pohybu kolenem proti směru jízdy protihráče, kterého zasáhl do oblasti kolena. Musel si přitom být vědom toho, že následkem podobného zákroku může být i těžké zranění protihráče," odůvodnil trest předseda komise Karel Holý.

Hlavní rozhodčí Pavel Hodek a Martin Fraňo Valského vyloučili na dvě minuty za nedovolené bránění, podle disciplinární komise se ale jednalo o faul kolenem. Liberecký útočník tak mohl dostat trest zastavení činnosti na dvě až pět utkání, v závažných případech až na deset. Vzhledem k tomu, že Valský nebyl v předešlých dvou letech trestán a Indrák nebyl zraněn, vynechá tři zápasy.

Disciplinární komise potrestala i dalšího hráče Liberce, útočníka Petra Vampolu. Za nafilmovaný pád, za který byl v zápase i vyloučen, dostal pokutu ve výši deseti procent základního měsíčního platu.

Reklama