Hlavní obsah

Mojžíš opouští Pardubice a posílí finské TPS Turku

Hokejový obránce Tomáš Mojžíš opouští Pardubice, kterým krátkodobě vypomohl od konce září v šesti extraligových zápasech, a míří do finského TPS Turku. Mistr světa z roku 2010 uzavřel s klubem, v němž působil už v sezóně 2011/12 smlouvu pro tento ročník.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický obránce Tomáš Mojžíš (vpravo) v souboji s Vojtěchem Němcem z Brna.

Článek

Mojžíš měl od úvodu probíhající sezóny nastupovat za Slovan Bratislava, jediný slovenský účastník v Kontinentální lize se jej však krátce před startem ročníku nečekaně zbavil. Dvaatřicetiletý zadák proto na konci září kývnul na krátkodobou výpomoc Pardubicím. S tím, že v případě zajímavé nabídky ze zahraničí mu bude umožněno odejít.

To nastalo po šesti odehraných duelech za Východočechy, ve kterých zaznamenal gól a asistenci. V Turku se Mojžíš potká se dvěma krajany - obráncem Jakubem Nakládalem a útočníkem Radkem Smoleňákem.

Zahraniční angažmá není pro kolínského rodáka novinkou. V zámořské NHL odehrál 17 zápasů za Vancouver, St. Louis a Minnesotu, jinak ale nastupoval hlavně ve farmářských klubech. V Evropě pak působil ve švédském MODO, finském TPS Turku, Kontinentální ligu si zahrál za běloruské Dinamo Minsk, bratislavský Slovan a Lev Praha.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice