Hlavní obsah

Brno reaguje na příchod Honejska. Na hostování do Vítkovic pouští Tomáše Svobodu

Praha
Aktualizováno

Ve čtvrtek sice zlomily negativní sérii devíti porážek, když Karlovy Vary zdolaly 2:1 po samostatných nájezdech, hokejové Vítkovice si ale uvědomují, že jeden úspěch je z krize vytáhnout nemusí. Vedení ostravského klubu proto hlásí první posilu, z Brna přichází na hostování do konce sezóny útočník Tomáš Svoboda. Kometa svého křídelníka uvolnila i proto, že dnes definitivně doladila přestup Antonína Honejska, s nímž podepsala víceletý kontrakt.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Tomáš Svoboda opouští Kometu Brnu a míří do Vítkovic.

Článek

„V útoku nám na pravém křídle vznikl přetlak a věříme, že hostování bude prospěšné pro nás i Tomáše, který stále zůstává naším hráčem a po sezóně budeme jednat o jeho návratu," prohlásil pro oficiální brněnské stránky šéf klubu Libor Zábranský.

Sedmadvacetiletý Svoboda v Brně působil od roku 2012, kdyy přišel z pražské Slavie. V české extralize odehrál i v součtu s play off 294 zápasů, ve kterých vstřelil 89 branek a přidal 76 asistencí. Nyní svou bilanci bude rozšiřovat za Vítkovice.

„Na danou situaci musíme reagovat. Sice jsme ve čtvrtek vyhráli nad Karlovými Vary, ale pořád máme co zlepšovat. Do toho nám přišla dlouhodobější zranění útočníků Strapáče nebo Olesze, takže jsme se rozhodli situaci řešit tímto příchodem," uvedl pro oficiální vítkovické stránky generální manažer klubu Petr Husička.

Svoboda se v novém působišti bude hlásit až v pondělí, do nedělního vzájemného zápasu Brna s Vítkovicemi však nezasáhne ani na jedné straně. Se Svobodovým příchodem by však vítkovické posilování nemělo končit. „Pracujeme ještě na dalších, tento příchod nebude ojedinělý," přiznává Husička.

Reklama