Hlavní obsah

Brankář Turek se do role šéfa kabiny necpe

ČESKÉ BUDĚJOVICE

K nejzkušenějším hráčům staronového člena hokejové extraligy z Českých Budějovic patří brankář Roman Turek. Pětatřicetiletý gólman s bohatými zkušenostmi z NHL se rozhodl během výluky zůstat na jihu Čech a svého rozhodnutí nelituje.

Článek

Rozhodl jste se v následující sezóně dál hrát za České Budějovice. Nelitujete, že jste podepsal na jihu Čech tak brzo kontrakt? V Calgary vás třeba mohli ze smlouvy vyplatit.Já měl smlouvu postavenou jinak, takže mě by se to stejně netýkalo. Do uzavření nové kolektivní smlouvy se ale nesmělo o kontraktech jednat. To už pominulo a všechno je vyřízené. Prostě budu hrát za Budějovice.

Vyřešil jste už v Kanadě všechny své záležitosti?Pokud myslíte věci kolem domu, tak ten jsme prodali přes realitku. Ani nevím komu. My se ale do Kanady budeme stejně často vracet. Máme tam hodně přátel, se kterými chceme zůstat v kontaktu.

Jak si na české poměry zvykly vaše děti?Jsou v Čechách už delší dobu, takže je to určitě lepší než zpočátku. Některé věci syn Eddie postrádá, ale zvyknul si. Nic jiného mu nezbývalo, i když to pro něj asi bylo dost těžké.

V kabině Budějovic budete patřit k nejstarším, takže vám při vašich zkušenostech automaticky připadne role šéfa...Žádného šéfa zatím nemáme, ani se na ten post necpu.

Budějovicím jste pomohl k návratu do extraligy. Jaké máte plány v nejvyšší soutěži?Je jedno, jestli hraji nejvyšší soutěž tady nebo někde jinde. Je to prostě špičková liga, ve které chci ještě něčeho dosáhnout. Dobré by bylo, když zase budeme mít o co hrát.

Vašemu týmu připadne nevděčná role nováčka, který se vrací po roce. Spousta mužstev vám bude chtít ukázat, že nejste tak dobří.Chvíli asi bude trvat, než si zvykneme na extraligové parametry. Zatím jsme ale na ledě jen pár dnů, nebudu tedy dělat prognózy. Spíš musíme poskládat lajny, aby k sobě pasovaly.

Je vám pětatřicet, máte v Čechách už i jiné než hokejové plány, třeba ohledně podnikání?Na to mám zatím čas, nepřemýšlel jsem o tom.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín