Hlavní obsah

Třinec o něj nestál, Hrňa teď Oceláře v dresu Olomouce pokořil a navíc mezi střelci kraluje celé lize

Petr Marek (Olomouc)Sport.czPrávo

Erik Hrňa byl v Třinci nadbytečným hráčem. Tak odešel do Olomouce a právě v dresu Hanáků teď dvěma góly, včetně toho klíčového v prodloužení, svůj mateřský klub sestřelil. Navíc vede tabulku střelců celé extraligy.

Foto: Petr Eret, ČTK

Erik Hrňa z Olomouce střílí gól plzeňskému brankáři Machovskému.

Článek
Fotogalerie

Jaké jsou bezprostředně po zápase vaše pocity?

Je to super. Něco takového by si přál asi každý. V Třinci mě momentálně rádi mít nebudou. Jeden gól jsem jim dal tam, byť jako týmu nám to nevyšlo. Nyní jsem jim dal dva a o to je to lepší. Odehráli jsme perfektní utkání, sahali jsme po třech bodech a je jen škoda, že se to nepodařilo dotáhnout. Naštěstí jsme to v prodloužení nějak sehráli a máme dva, což je dobře.

Do prodloužení Třinec poslal místo gólmana Hamerlíka Hrubce. Nedoplatil na to?

Bylo to vabank. Myslím, že ho připravovali na nájezdy. Šimon je na ně o trošku lepší. Chtěli, aby se zahřál, ale nesáhl si na puk a už ho tam měl.

Přesilovky vám zatím nevycházely. Tentokrát jste z nich však vytěžili čtyři góly. Připravovali jste se na ně na trénincích nějak speciálně?

Ano, věnovali jsme se jim moc. Musím ale přiznat, že nám vůbec nešly. Bavili jsme se však o tom, ať střílíme na gólmana, co to půjde, že se to do brány odrazí, nebo že to tam dorazíme a právě z toho naše góly pramenily.

Pro vás to byl asi hodně specifický duel?

Jako každý jiný. Jsem sice kmenový hráč Třince, ale bral jsem to jako normální zápas. Vyhecovanější to sice trochu bylo, neboť s kluky jsem pořád v kontaktu, ale nic mimořádného. Rozdíl byl snad jen v tom, že jsme hráli proti prvnímu a chtěli dokázat, že se můžeme úspěšně měřit s každým.

Spoluhráčům jste ale asi za vítězství něco slíbil?

Je to tak. Mohli však mít víc. To kdybychom to udrželi v normální hrací době.

Ve druhé třetině jste dlouho šlapali vodu...

Udělali jsme pár faulů a to byl problém. Na druhé straně jsme doufali, že když začneme víc bruslit, písknou sudí něco i nám a stalo se. Věděli jsme, že pokud máme uspět, musíme hrát aktivně. Kdybychom se zatáhli, Třinec by nás rozebral. Museli jsme prostě jít pořád do toho.

Vyrovnávací branka Třince pár sekund před koncem vyvolala ve vašich řadách spoustu emocí. Patera kvůli protestům dokonce vyfasoval osobní trest. Co se vám nelíbilo?

Já jsem si původně myslel, že jde o hráče v brankovišti. Soupeř tam měl stejně jako my dva. Kluci mi pak říkali, že reklamovali přihrávku rukou. Pokud to tak bylo, mělo se to pískat. Já to ovšem neviděl a tak nejsem schopen to posoudit.

Před zápasem jste se nejvíce hecoval s Orsavou. Byl to právě on, kdo v závěru udělal zbytečný faul a vy jste ho pak v prodloužení potrestali...

Nevím, co se stalo. V té chvíli jsem šlapal dopředu a uslyšel hvizd. Jen jsem se bál, aby sudí nevylučoval nás. Naštěstí to bylo obráceně. Jakuba popíchnu a určitě mu za to moc poděkuji.

Vedete tabulku extraligových střelců. Jak to vnímáte?

Samozřejmě jsem to vůbec nečekal. Uvidíme, co bude dál. Doufám, že vydržím, co nejdéle.

Reklama

Související témata: