Hlavní obsah

Brno - Vítkovice 1:2 PPVítkovice zdolaly v prodloužení domácí Brno. Rozhodl Roman

MinutaMin. Tým Hráč Akce
55. Szturc 0 : 1
60. Ton 1 : 1
64. Roman 1 : 2
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Vítkovic zvítězili v 16. kole Tipsport extraligy v Brně nad domácí Kometou 2:1 v prodloužení. Rozhodující branku vstřelil v čase 63:13 při přesilovce Ondřej Roman. Vítkovice vedly od 55. minuty díky gólu Romana Szturce. ale 39 sekund před koncem třetí třetiny při power play vyrovnal Petr Ton a Ostravané se ani pojedenácté za sebou nedočkali tříbodového zisku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ondřej Roman z Vítkovic rozhodl v prodloužení duel v Brně.

Článek

Od úvodních minut Vítkovice spoléhaly na útočnou hru s důrazným napadáním protivníka hned po ztrátě kotouče. S touto taktikou měla Kometa problémy při zakládání útočných akcí a také se obtížněji dostávala na rozdíl od soupeře do koncovky.

Hosté byli v první třetině nebezpečnější, nedokázali si však poradit s pozorně chytajícím brankářem Čiliakem. Toho po Svačinově střele zachránila tyčka.

Ve druhé třetině Kometa postupně převzala iniciativu, zrychlila a zpřesnila své akce a získala výraznou územní převahu. Z tlaku si vypracovali Brňané i několik slibných příležitostí.

Brankář Dolejš si držel neprůstřelnost, i když jej několikrát zachránilo i potřebné štěstí. Čermák trefil horní tyčku, od boční se odrazila rána Tona. Další dvě vyložené šanci, kdy puk poskakoval na brankovišti neproměnili Vondráček a Koreis. Vítkovice spoléhaly v oboustranně rychlém hokeji hlavně na přímočaré protiútoky, kterým chybělo přesnější zakončení.

Prodloužení ukončil Roman

Ve 45. minutě při vyloučení brněnského obránce Kempného hosté překonali Čiliaka, gól však rozhodčí kvůli kontaktu útočícího hráče s brněnským gólmanem v brankovišti rozhodčí neuznali. Po tomto verdiktu převzali herní aktivitu opět vítkovičtí hokejisté.

Pět minut před koncem rozehrávku Brna zachytil obránce Kovář, který poslal do protiútoku Szturce, jenž střelou do horního růžku otevřel skóre. Kometa vsadila na hru bez brankáře a 39 vteřin před koncem třetí třetiny vyrovnal nejproduktivnější útočník Komety Ton. V prodloužení napomohlo Vítkovicím ke dvěma bodům vyloučení obránce Dlapy, při kterém se trefil Roman. Ostravané tak po předchozí sérii devíti proher vyhráli podruhé za sebou.

16. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 1:2 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 60. Ton (Kempný, Koreis) - 55. Szturc (Kovář), 64. Roman (Svačina, Čerešňák). Rozhodčí: Fraňo, Horák - Bryška, Skopal. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 7012.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Malec - Ton, V. Němec, J. Hruška - J. Svoboda, L. Čermák, Dočekal - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Kusko, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Vítkovice: Dolejš - Zíb, Kovář, Čerešňák, Šenkeřík, Stehlík, Pastor, Štencel - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Burger, E. Němec - Šedivý, Húževka, Szturc - J. Káňa I, Kolouch, P. Zdráhal. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín