Hlavní obsah

Francouz otrávil Třinec. Měli jsme z pekla štěstí, přiznal reprezentant

Třinec

Bitvu dvou momentálně nejlepších týmů hokejové extraligy rozhodl vynikající výkon litvínovského brankáře Pavla Francouze. Svými excelentními zákroky doslova otrávil vyhlášené třinecké střelce.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Litvínovský brankář Pavel Francouz v třinecké Werk aréně zářil.

Článek

Více než dvacet ran z celkových třiačtyřiceti Francouz chytil v první třetině. „To asi rozhodlo," zamyslel se. „Všichni víme, že z osmdesáti procent rozhoduje Třinec domácí zápasy už v první dvacetiminutovce. Spoléhá na svůj nátlakový hokej, ale nám se dařilo poctivě bránit," dodal.

Klíčovým momentem byla situace při třinecké přesilovce ve druhé třetině, kdy Litvínov prohrával 0:1 a obránce Kubát zablokoval Polanského ve stoprocentní šanci. „Souhlasím. A hned potom se potvrdilo pravidlo nedáš - dostaneš, během dvaceti vteřin jsme vstřelili dvě branky," podotkl Francouz.

Kubát ještě jednou svému brankáři pomohl, když uklidil pod jeho kontrolu puk, který se pohyboval za ním pár centimetrů před brankovou čárou. „Ve třetí třetině jsme hráli už takový zlínský hokej. Poctivě jsme bránili, ale několikrát měli i z pekla štěstí. Důležité však bylo, že každý náš útok byl nebezpečný. Kdyby Šimon Hrubec nechytal tak dobře, radovali bychom se z ještě vyššího vítězství," pochválil Francouz strážce třinecké svatyně.

Až příliš vyloučení

Hrdina šlágru kola byl překonán jenom jednou. Ve 24. minutě se domácí Plíhal stahovačkou zbavil obránce Pavelky a trefil se mezi Francouzovy betony.

„Takhle aby mě udělal, to se nemůže stát," mračil se Tomáš Pavelka. „Zahleděl jsem se na puk a už to bylo. Rychlá a překvapivá střela prošla mezi Pavlovy betony, nestačili jsme puk odpálit. Důležité pro naše cenné vítězství bylo, že jsme se ubránili v oslabení. Ale těch vyloučených jsme měli strašně moc. Toho se musíme vyvarovat," prohlásil.

Reklama

Související témata: