Hlavní obsah

Východočeské derby opanovaly Pardubice, ve ztřeštěném zápase Sparta zdolala Karlovy Vary

oc, škvSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Pardubic zvítězili v 17. kole Tipsport extraligy nad východočeským rivalem Hradcem Králové 5:2, oplatili mu porážku z úvodního vzájemného měření sil a posunuli se před něj na čtvrtou příčku. Sparta sehrála s Karlovými Vary zběsilý zápas. Západočeši vedli o dva góly, pak Sparta vedla taktéž o dvě branky a o výhře nakonec rozhodlo až prodloužení. V tom po výsledku 5:4 uspěla Sparta. Litvínov zdolal 3:1 Mladou Boleslav, stejným výsledkem uspěla Slavia v Plzni. Liberec vstřelil nejrychlejší gól sezóny a i díky němu porazil Zlín 3:2. A v duelu dvou moravských celků Kometa zvítězila nad domácí Olomoucí 4:2.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubičtí útočníci Tomáš Zohorna (vlevo) a Petr Sýkora se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Úvodní zápas mezi východočeskými rivaly Pardubicemi a Hradcem Králové rozhodl kapitán Mountfieldu Šimánek. Ten se gólově prosadil i ve druhém vzájemném utkání. K bodům to ale hostům nestačilo. Pardubice totiž vlétly do zápasu ve velkém stylu. V páté minutě skóre otevřel Nahodil a o tři minuty později ho navýšil teprve sedmnáctiletý Špaček. Po Dejově snížení se ve druhé třetině dvakrát prosadil kanonýr Sýkora. Nejdříve našel skulinku mezi tyčkou a rukou brankáře Kantora a pak zakončil pohledným blafákem sólo.

Hosté se snažili zápas v závěrečné třetině ještě zdramatizovat, ale na víc než na zmiňovanou Šimánkovu trefu se nezmohli. Před vyprodanou ČEZ Arenou tak hokejisté z města perníku vrátili svému sokovi porážku a v tabulce jej vystřídali na čtvrté příčce.

Zápas jako na houpačce pro Spartu

Ačkoliv jsou Karlovy Vary nejhorším týmem na kluzištích soupeřů, proti Spartě se Energii v probíhající sezóně zatím daří. A Západočeši to potvrdili i tentokrát. Diváci v Holešovicích ale viděli zápas jako na houpačce. Zatímco po začátku druhé třetiny mnozí z nich možná měli chuť odejít, protože hosté vedli po brankách Tomečka a Hrušky 2:0, na konci té samé už mohli vesele křepčit. Vteřinu před koncem druhé části totiž skóroval Réway a Pražané vedli 4:2.

Jeden návrat do zápasu ale hokejistům nestačil. O ten druhý se postarali hosté, kterým vyšel parádně vstup do závěrečného dějství a po brankách Heizera a Haranta bylo srovnáno. V minulé sezóně Energie na ledě Sparty utrpěla bolestný debakl 0:11, tentokrát však dovedla zápas do prodloužení. V tom přece jenom strhla vítězství na svou stranu Sparta. Réway našel zpětnou přihrávkou Buchteleho, který rozhodl. Sparta zvítězila popáté v řadě.

Kometa uspěla v Olomouci

V moravském souboji se střetly celky, kterým se v poslední době daří. Nakonec skončila vítězná série Hanáků. Ti přitom dvakrát v zápase vedli. Na začátku a na konci úvodní části. Kometa se ale mohla opřít o střelecké schopnosti Tona a Němce. Oba střelci se postarali o všechny čtyři góly Komety, v jejíž sestavě se poprvé objevila posila Honejsek. Brno se po špatném vstupu do sezóny sune tabulkou výš, už mu patří šestá pozice.

Pouhých devět vteřin stačilo hokejistům Liberce, aby se ujali vedení nad mistrovským Zlínem. O nejrychlejší gól Bílých Tygrů v extralize a zároveň o nejrychlejší branku probíhající sezóny se postaral Radivojevič. Na jeho branku o tři minuty později navázal Šimek. Slovák v dresu Liberce Radivojevič přidal ve druhé části další gól, kterým vrátil Liberci dvoubrankové vedení. Zlín sice zásluhou Holíka snížil, ale Bílí Tygři vítězství nakonec uhájili. Zlín prohrál počtvrté v řadě a na dně tabulky ztrácí pět bodů na Vítkovice.

Litvínov odčinil porážku z Prahy

Litvínovu se podařilo před vlastními diváky odčinit vysokou porážku z ledu Slavie. Severočeši dokázali doma zdolat na cizích kluzištích nebezpečnou Mladou Boleslav. Dvěma brankami se na tom výrazně podílel Hübl. Francouze o čisté konto připravil až v 58. minutě Hyka. Litvínov se po výhře přiblížil vedoucímu Třinci na jediný bod.

Slavii se naopak na vítězství nad Chemiky podařilo navázat. Tři body za výhru si sešívaní přivezli z Plzně. V zápase se střelci dlouho nedokázali prosadit. Až v závěrečné třetině během dvou minut skórovali Bednář s Poletínem. Domácím se sice podařilo zápas zdramatizovat po brance Lva, Pražanům ale klid přinesl gólem do prázdné brány Doležal.

17. kolo bylo předehráno v úterý, Vítkovice doma podlehly Třinci 0:2.

Hokejová Tipsport extraliga, 17. kolo:
Plzeň - Slavia 1:3
Branky: 53. Lev - 47. Bednář, 49. Poletín, 60. Doležal.
Litvínov - Mladá Boleslav 3:1
Branky: 14. Hübl, 29. Piroš, 39. Hübl - 58. Hyka.
Pardubice - Hradec Králové 5:2
Branky: 5. Nahodil, 8. Špaček, 37. Sýkora, 39. Sýkora, 60. Zohorna - 20. Dej, 58. Šimánek.
Olomouc - Brno 2:4
Branky: 5. a 20. Herman - 11. Ton, 25. Němec, 37. Němec, 46. Ton.
Liberec - Zlín 3:2
Branky: 1. Radivojevič, 4. Šimek, 32. Radivojevič - 11. Köhler, 49. Holík.
Sparta - Karlovy Vary 5:4 v prodl.
Branky: 32. Straka, 36. Bahenský, 39. Kumstát, 40. Réway, 62. Buchtele - 3. Tomeček, 24. R. Hruška, 42. Heizer, 44. Harant.
Předehráno v úterý 28. října
Vítkovice - Třinec 0:2

Reklama

Související témata: