Hlavní obsah

Poletín schytal zlobu plzeňského kotle, pak rozhodl. Nadávky jsem neslyšel, dušoval se

Praha

Nebylo v pátek v Plzni méně oblíbeného hokejisty než je Michal Poletín. Během zápasu mu fanoušci hlasitě spílali, slávistický forvard se ale za urážky pomstil dokonale – vítěznou brankou při výhře 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Praha Michal Poletín (uprostřed) oslavuje se spoluhráči gól.

Článek

Příčinou averze fanoušků Škodovky směrem ke třiadvacetiletému forvardovi byl emotivní předchozí vzájemný zápas na ledě Slavie. V něm plzeňský útočník Ryan Hollweg fauloval Tomáše Vlasáka a když Poletín chtěl amerického tvrďáka vyprovokovat k odvetnému souboji, místo pěstní šarvátky se teatrálně skácel k zemi.

Zatímco Vlasáka, jenž se stále zotavuje po chirurgickém odstranění krevních sraženin ze stehna, domácí kotel několikrát během zápasu oslavně vyvolával, aby mu poděkoval za sedm let v plzeňských službách, Poletín si vyslechl mnoho nelichotivého.

„Já nadávky neslyšel, soustředil jsem se na hru,“ ujišťoval slávista po zápase, který rozhodl. „Jsem rád, že máme tři body jako tým a já k tomu mohl přispět,“ odmítal speciální motivaci.

Video se vyplatilo

Zlomová trefa přišla v nečekaný okamžik. Plzeň měla přesilovku, chtěla srovnat slávistický náskok, jenže obránce Jeřábek při zakládání akce hrubě chyboval a přenechal puk Poletínovi.

„Viděli jsme na videu, že mají snahu rozjíždět přesilovky přes osu, ale je to i o štěstí, kdy člověk puk získá,“ přiznával útočník. „Pak už jsem udělal první, co mě napadlo. Zkusil jsem vystřelit nahoru na první tyč a díky bohu to trefil,“ ulevilo se mu po jeho šesté brance sezóny.

Oproti emocemi nabitému duelu v Praze byl na plzeňském ledě nečekaný klid. „Oba týmy jsou ve spodní části tabulky, takže se soustředily hlavně na to, aby získaly body,“ vysvětloval Poletín.

Škodovku trápí ofenzíva

Slávisté vyhráli po sérii šesti porážek podruhé za sebou. „V naší situaci je každé vítězství důležité. Ubojovali jsme to. Nešly nám tolik přesilovky, ale rozhodli jsme paradoxně v oslabení, snad se od toho odrazíme,“ věří nejproduktivnější slávista Jaroslav Bednář.

Pražané v tabulce Plzeň přeskočili, loňský mistr se trápí zejména v ofenzívní křeči. Prohrál šest z posledních osmi zápasů, v jediném z nich dal aspoň tři góly. „Jsme hodně dole,“ uznal útočník Jakub Lev. „Mícháme sestavou, ale nenacházíme, o co se opřít, ani jedné lajně se nedaří,“ mrzí kouče Milana Razýma, jehož odvolání se plzeňský kotel dožadoval.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články