Hlavní obsah

Sudí Hradil dostal za chybně uznaný technický gól trest na dva zápasy

Hlavní sudí René Hradil byl komisí rozhodčích Českého svazu ledního hokeje potrestán odebráním delegace na dvě utkání a snížením odměny za špatně vyhodnocenou situaci při samostatných nájezdech v nedělním duelu 16. kola extraligy mezi Zlínem a Olomoucí. Hradil uznal technický gól hostujícího Pavla Patery, který byl faulován brankářem Liborem Kašíkem, přitom nájezd se měl podle pravidel opakovat a gólman měl dostat dvouminutový trest. Informoval o tom Český svaz ledního hokeje v tiskové zprávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký útočník Pavel Patera

Článek

"Jednalo se o pravidlově špatně vyhodnocenou situaci při samostatných nájezdech k určení vítěze utkání," uvedla komise v prohlášení.

V souvislosti se stejným utkáním byla dodatečně odebrána delegace dvou utkání pro oba mezinárodní čárové rozhodčí Víta Lederera a Jiřího Gebauera.

Paterova technická branka rozhodla o vítězství Olomouce 3:2 po samostatných nájezdech. Patera při posledním nájezdu třetí série za stavu 2:2 udělal kličku brankáři a při zakončení byl faulován. Zlín v pondělí zaslal komisi rozhodčích a řediteli extraligy proti tomuto rozhodnutí stížnost, následně byla Hradilovi zastavena činnost s tím, že další rozhodnutí bude následovat.

Komise řešila také stížnost na sudí v duelu stejného kola Třinec - Litvínov (1:4). Napomenula Pavla Hodka, protože se jednalo o jeho první provinění, které nemělo vliv na výsledek. Petr Lacina byl potrestám odebráním jedné třetiny odměny za utkání, protože to bylo jeho už druhé pochybení v krátké době, avšak opět bez vlivu na výsledek zápasu.

Vítkovice se stížností neuspěly

Z nedělního 16. kola se komise zabývala i stížností na neuznání branky Vítkovic v duelu na ledě Komety Brno, které Ostravané vyhráli 2:1 v prodloužení. Ve 45. minutě nebyl za bezbrankového stavu po střele Lukáše Zíba při přesilovce uznán gól kvůli kontaktu Vladimíra Svačiny s brněnským gólmanem Markem Čiliakem.

"Rozhodčí Tomáš Horák správně neuznal branku Vítkovic. Důvodem měl být faul útočícího hráče na brankáře, nikoli postavení hráče v brankovišti. Protože šlo o velmi složitou situaci, kterou komise rozhodčích ČSLH vyhodnotila až po dodání záběrů z horních kamer, rozhodla se rozhodčí nepotrestat, i proto, že branka byla správně neuznána," uvedla komise.

Reklama