Hlavní obsah

Pražské derby rozhodla Slavia v poslední minutě, Litvínov se dotáhl na vedoucí Třinec

škv, pnSport.cz
Aktualizováno

Osmnácté kolo, poslední před reprezentační přestávkou, měla v neděli na programu hokejová Tipsport extraliga. Pražské derby rozhodl jediný gól, v poslední minutě ho vstřelil slávista Bednář. Zatímco Třinec nájezdy proti Liberci nezvládl a prohrál 2:3, Litvínov v dovednostní disciplíně v Brně uspěl, zvítězil 6:5 a v tabulce se bodově dotáhl právě na vedoucí Oceláře. Zlín přehrál Vítkovice 5:2, když ve druhé třetině za stavu 1:1 vstřelil v rozmezí 39 vteřin hned tři branky! Hradec Králové zdolal 5:2 Karlovy Vary, Olomouc 4:2 Pardubice. Mladá Boleslav doma nestačila 1:2 na Plzeň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Slavie se radují z vítězství v derby na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Třinec doma prohrál s Libercem 2:3 po samostatných nájezdech, a bodově se na něj na čele tabulky dotáhl Litvínov, který zvítězil 6:5 po nájezdech v Brně. Třinečtí měli v první třetině jasnou převahu, na střely vyhráli 20:3, ale po polovině zápasu šli po gólu Bulíka do vedení Bílí Tygři. Oceláři sice skóre otočili, necelé tři minuty před koncem třetí třetiny ale srovnal Bakoš. V nájezdech pak Severočechům vystřelil bod navíc Bartek. Gólman Severočechů Ján Lašák si připsal 53 úspěšných zákroků.

Litvínov v Brně třikrát vedl, dvakrát z toho o dva góly, nakonec ale získal jen dva body za výhru 6:5 po nájezdech. Chemici tak mají v tabulce stejně bodů jako vedoucí Třinec, vinou horšího skóre zůstávají druzí. Hostům stačil v nájezdech jediný gól Hübla, neboť Kometa ve svých třech pokusech ani jednou neuspěla. I přes porážku dokázali svěřenci kouče Kýhose bodovat pošesté v řadě.

Zlín v rozmezí 39 vteřin hned třikrát skóroval

Pražské derby rozhodl jediný gól, Slavii zajistil tři body svou trefou z poslední minuty utkání Jaroslav Bednář. Sparta sice byla střelecky aktivnější, jenže gólman červenobílých Dominik Furch pochytal všech jednatřicet jejích střel a připsal si druhou nulu v sezóně. Zatímco Holešovičtí přerušili svou sérii pěti výher, Slavia triumfovala už potřetí za sebou.

Zlín ukončil sérii čtyř porážek, doma zdolal Vítkovice 5:2. Berani udělali rozhodující krok k triumfu za stavu 1:1 v 36. minutě, když v rozmezí pouhých 39 vteřin vstřelili hned tři branky! Berani sice nadále zůstávají na samém dně extraligové tabulky, právě na předposlední Ostravany už ale ztrácejí jen dva body.

Mladá Boleslav doma prohrála pošesté za sebou

Už pátou výhru z posledních šesti duelů si připsal nováček z Olomouce, tentokrát doma přehrál Pardubice 4:2. Hanáci ještě deset minut před třetí sirénou vedli o dvě branky, Východočeši ale dvěma brankami zadělali na drama. To však odmítl Martin Cibák, jenž trefil prázdnou branku a připsal si svůj druhý gól v zápase.

Už šestou porážku v řadě si doma připsal další nováček z Mladé Boleslavi, když podlehl Plzni 1:2. Západočeši sice tahali po první třetině za kratší konec, jenže pak zrežíroval obrat Jan Schleiss. Dvacetiletý útočník nejprve ve druhé třetině srovnal, aby pak v té třetí rozhodl o tříbodovém zisku pro Indiány, kteří se ho dočkali po předchozí šňůře tří proher.

Skvěle zvládnutá první třetina, ve které nasázeli čtyři góly, aniž by naopak sami inkasovali, rozhodla o výhře hokejistů Hradce Králové 5:2 nad Karlovými Vary. Dvěma góly se blýskl domácí Jaroslav Kudrna. Západočeši prohráli venku už podesáté z jedenácti zápasů.

18. kolo hokejové extraligy
Třinec - Liberec 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 38. Irgl, 46. Plíhal - 33. Bulík, 58. Bakoš, rozh. nájezd Bartek.
Olomouc - Pardubice 4:2
Branky: 9. Knotek, 27. Marosz, 35.a 59. Cibák - 51. Kaut, 56. Nahodil.
Zlín - Vítkovice 5:2
Branky: 3. Vlach, 36. Čajánek, 36. Holík, 36. Okál, 58. Ondráček - 28. Húževka, 42. Burger.
Sparta Praha - Slavia Praha 0:1
Branka: 60. Bednář.
Mladá Boleslav - Plzeň 1:2
Branky: 19. Vrbata - 33. a 42. Schleiss.
Hradec Králové - Karlovy Vary 5:2
Branky: 1. Mertl, 12. a 14. Kudrna, 14. Nedvídek, 38. Pláněk - 23. V. Tomeček, 47. Duda.
Brno - Litvínov 5:6 po sam. nájezdech
Branky: 6. V. Němec, 33. J. Hruška, 33. Koreis, 46. Hanzlík, 54. Dlapa - 4. Lukeš, 17. a roh. nájezd Hübl, 27. T. Pavelka, 34. Kubát, 41. Ručinský.

Reklama

Související témata: